Je bent hier

Wat doen we voor verenigingen van mede-eigenaars?

Om de klimaatdoelstellingen te halen, zullen we de komende jaren heel wat appartementsgebouwen moeten verduurzamen. Als syndicus of mede-eigenaar sta je wellicht voor een flinke uitdaging. Welke ingrepen doe je best, wat pak je eerst aan en wat heeft het meeste effect op de energiefactuur? Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau dat je tijdens dit traject kan ondersteunen.

 

Voor een appartementencomplex van meer dan 15 wooneenheden geeft de Vlaamse overheid een duwtje in de rug. Voor de opmaak van een renovatiemasterplan kun je een tegemoetkoming tot 60 % krijgen. Wij zijn in samenwerking met DUBO Limburg één van de voorgeselecteerde studiebureaus voor deze opdracht.

 

Voor een appartementencomplex van minder dan 15 wooneenheden hebben we het volgende aanbod voor je in petto.

 

Startadvies of een specifieke vraag

De ideale formule als je op zoek bent naar een helder stappenplan voor de aanpak van je gebouw. Alle aspecten van een duurzame en klimaatbestendige renovatie komen ruimschoots aan bod (isolatie, verwarming, ventilatie en watergebruik). Deze formule kan ook voor specifieke vragen: als je een accumulatieverwarming wil laten vervangen door een warmtepomp bijvoorbeeld.

 

Hoe werkt het precies?

We komen ter plaatse en nemen 2 à 3 uur de tijd om het gebouw te inspecteren. Als er plannen, EPC-verslagen of andere documenten zijn, nemen we die op voorhand door. Na ons bezoek maken we een verslag op gebouwniveau en we lichten ons advies toe op de vergadering van de VME. Als er nadien bijkomende begeleiding nodig is, voorzien we die op maat.

 

Dit advies kost 1500 euro, exclusief btw en verplaatsingskosten.

 

Uitgebreid duurzaam bouwadvies

In dit geval bieden we een uitgebreid en breed duurzaam bouwadvies met verschillende experten. Je krijgt dan ook een uitgebreid stappenplan voor een totaalaanpak om het gebouw klimaatbestendig te maken volgens de Europese doelstellingen. 

 

Wat mag je verwachten?

We komen naar je toe en nemen onze tijd voor een uitgebreide rondgang door het gebouw. Daarna stellen we een adviesrapport op waarin we zowel de technieken als de gebouwschil bekijken. Het is een integraal en uitgebreid bouwadvies waar onder andere energiezuinigheid, comfort, circulariteit, en water ruim aan bod komen. We werken een concreet stappenplan uit om het gebouw stapsgewijs aan te pakken richting 2050, inclusief een raming van de kosten van de verschillende werken. Een plan waar je echt mee aan de slag kunt. We lichten het advies en het stappenplan ten slotte ook toe op de vergadering van de VME.

 

Een uitgebreid advies kost 3000 euro, exclusief btw en verplaatsingskosten.

 

Meer weten?

Neem contact op met Els Canini via els.canini@dialoog.be of 016 23 26 49.

 

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw