Je bent hier » Projecten » Gemeente voor de toekomst

Gemeente voor de toekomst

Gemeente voor de toekomst

In het kort

Gemeente voor de Toekomst is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu. 23 Organisaties, waaronder Dialoog, bundelden hun kracht en werkten een aanbod uit voor lokale besturen en een heleboel concrete acties voor inwoners, verenigingen en ondernemingen.

Over ‘Gemeente voor de toekomst’

Samen van onze steden en gemeenten bruisende, groene en fijne plekken maken. Daar zet Gemeente voor de Toekomst op in.

 

Levendige kernen met aangename woningen. Werk, de school, winkels dichtbij. Overal vlot naar toe, te voet, met de fiets of een gedeelde elektrische wagen. Natuur krijgt ruimte én er is groen in de stad. De energie die we verbruiken is hernieuwbaar. De producten de we gebruiken zijn circulair. We delen met onze buurt. Eten is lekker, gezond en lokaal geproduceerd.

 Plan van aanpak

Om dit te realiseren wil gemeente voor de toekomst inspireren en ondersteunen. Inspireren door verhalen en goede voorbeelden te verzamelen en ondersteunen door zelf een aanbod te ontwikkelen. Ondertussen zijn er 100 concrete projecten ontwikkeld over 6 verschillende thema’s:

  • Circulaire economie
  • Energie
  • Mobiliteit
  • Natuur en bos
  • Ruimte
  • Voeding

 Betrokken partners

Vaste partners van Gemeente voor de Toekomst zijn: Arbeid en Milieu, Autodelen.net, BePlanet, Bond Beter Leefmilieu, BOS+, De Landgenoten, Dialoog, Ecolife, FSC Belgium, GoodPlanet belgium, Natuurpunt CVN, Netwerk bewust verbruiken, Pixii, Peerby, REScoop Vlaanderen, Samenhuizen, Seafirst Foundation, Steunpunt Hoeveproducten, Taxistop, Trage Wegen, TreinTramBus, Velt, VIBE en Waerbeke.

 Meer informatie

Wil je graag meer informatie of en zien hoe anderen het doen. Neem een kijkje in het aanbod en stel je vraag. Zo maken we samen de Gemeente voor de Toekomst!

www.gemeentevoordetoekomst.be

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw