Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » Koevoet 198 lente 2022

Koevoet 198, lente 2022

Terug

de Koevoet nummer 198

Zonnehuis op wielen

Met een soort van mobilhome rondtrekken zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen of laadpunten. Het Solar Team van de Technische Universiteit van Eindhoven testte het eigen ontwerp uit en zag dat het goed was.

 

Klik om verder te gaan

Oplaadpunten elektrische wagens

De doorbraak van de elektrische auto is een feit. Om alles vlotjes te laten verlopen zijn er nog wel veel meer laadpunten nodig, zowel op publiek terrein als bij particulieren thuis.

Pelletkachel met oven

Bakken met pellets, het is weer eens iets anders. Deze nieuwe pelletkachel beschikt over een bakcompartiment en alle moderne snufjes, zelfs spraakbesturing.

Asbest in huis herkennen

Als je huis ouder is dan twintig jaar, is de kans groot dat er ergens asbest te vinden is. Hoe spoor je dat op en waar moet je op letten als dat het geval is?

Grondige verbouwing rijhuis

Frederik Fossé, technisch adviseur bij Pixii en zelfstandig architect, verbouwde zijn huis in Mechelen en houdt niet van half werk. “Het ziet er naar uit dat we tijdens deze eerste winter 400 kWh elektriciteit gebruikten voor verwarming.”

Uitfasering van stookolie

Wat zijn de alternatieven voor mensen die niet langer met stookolie mogen verwarmen? We wegen de voor- en nadelen van gas, pellets en warmtepomp tegen elkaar af.

Hoe halen we grond van de markt?

De prijzen voor landbouwgrond swingen de pan uit. Een vorm van gemeenschappelijk beheer zou meer boeren toegang tot die gronden verlenen. Hetzelfde geldt voor bouw- en industriegrond. Waar moeten we dan allemaal rekening mee houden?

Boeken vol natuur

Een kolossaal werk over de geschiedenis van Bos t’ Ename in de buurt van Oudenaarde steekt met kop en schouders uit onze selectie.

De terugkeer van de Europese bizon

De organisatie Rewilding Europe herintroduceerde de Europese bizon of wisent met succes in de Zuidelijke Karpaten van West-Roemenië.

De weerbare boomgilde

Evelyn De Bruecker van Mont Caillou past de principes van permacultuur niet alleen toe in haar eigen tuin, ze verkondigt ze aan iedereen die het wil horen. Een uiteenzetting over de boomgilde, een voedselbos in het klein, is haar eerste wapenfeit in onze kolommen.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw