Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » Koevoet 194 lente 2021

Koevoet 194, lente 2021

Terug

de Koevoet nummer 194

Herbebossing begint thuis

Laat natuurorganisatie Bos+ los op je weiland en je krijgt een heldenbos terug. Dat overkwam onze redacteur Willy Lievens eind vorig jaar. Hij oefent nu voor reeënverschrikker om de nieuwe boompjes in alle rust te laten gedijen.

 

Klik om verder te gaan

Low Impact Man

Steven Vromman doorzwom al vele watertjes maar een toekomstroman, daar ontbrak het nog aan. “Ik hoop dat mijn boek mensen kan inspireren en moed geven.”

Een droom van een dome

Domes trekken de aandacht met hun mysterieuze vormen. Maar dienen ze ook ergens voor?

Muren van kalkhennep

Een nieuwe lente, een nieuw bouwmateriaal. Een uitgebreide studie naar de mogelijkheden van kalkhennep beantwoordt al uw vragen.

Biotuinieren

Paadjes en bedden geven structuur aan de moestuin. Sommigen zweren bij vaste patronen, anderen bekijken het iets losser.

ABC van het klimaat

Oud-journalist en -volksvertegenwoordiger Hugo van Dienderen stond mee aan de wieg van Grootouders voor het Klimaat. Samen met zijn dochter en kleindochter schreef hij een boek dat een goede inleiding vormt om de klimaatkwestie te doorgronden.

Esthetische zonnepanelen

Klassieke zonnepanelen kunnen de charme van uw dak verminderen. Daar bestaat een alternatief voor maar dat heeft ook weer nadelen.

De illusie van de terugdraaiende teller

De terugdraaiende elektriciteitsmeter kreeg het deksel op de neus. Bezitters van zonnepanelen zien hun financiële voordelen krimpen. Maar op termijn, en liefst zo vlug mogelijk, moet iedereen aan betaalbare en duurzame energie kunnen geraken.

Recupel

Ruimtelijk rendement in de Gentse binnenstad

Wonen boven winkels houdt de straten levendig en kan best comfortabel, zo bewijst dit project van Abscis Architecten.

Boeken vol natuur

Veldgidsen, een monografie, de nalatenschap van een schaapherder en nog veel meer. Weer een bonte mix om uw kennis bij te spijkeren en ervaringen op te doen.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw