Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 202 lente 2023

de Koevoet 202, lente 2023

Terug

de Koevoet nummer 201

Urban mining

Grondstoffen worden schaarser en moeilijker te ontginnen. Dan kijken we beter naar wat we weggooien om daar het maximale uit te halen.

 

Klik om verder te gaan

Circulaire renovatie van drie studio’s

Verouderde studio’s krijgen een nieuwe aankleding uit gerecupereerd materiaal.

Steven Vromman: ‘Hoop, kompas in turbulente tijden’

De Low Impact Man schreef een handleiding om te overleven in barre tijden. Doe zoveel mogelijk aan zelfvoorziening en leer je buren kennen. “Ik vrees dat ik het verschil tussen een wilde en een tamme kastanje niet ken.”

Kleinschalige waterzuivering

Afgelegen woningen moeten een waterzuiveringssysteem plaatsen dat beantwoordt aan strikte normen. Welk systeem kies je dan?

Boeken vol natuur

Een gouden greep uit recente publicaties die onze aandacht vingen.

Comfortcriteria voor gebouwen

Hoe warm moet het ten allen tijde zijn in elke kamer van je huis? Het herdefiniëren van comfortcriteria voor gebouwen en sufficiency biedt een enorm besparingspotentieel. “Vroeger konden we goed op maat van de seizoenen leven, maar men is dit vergeten omdat het niet in de normen terecht kon.”

Circulaire betonblokken

Betonblokken met co2 in plaats van cement? Een Belgische firma brengt het op de markt.

Voedselbos (3)

Hoe reageert een voedselbos op de klimaatverandering? Het is beter bestand tegen extreme weersomstandigheden dan de klassieke teelt maar de groei en opbrengst kunnen er wel door beïnvloed worden.

Natuurreis Duitsland

De Schwäbische Alb is voor velen een nobele onbekende. Dit natuurpark beschikt nochtans over veel troeven om wandelaars, fietsers en klimmers over de streep te trekken.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw