Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 201 winter 2022

de Koevoet 201, winter 2022

Terug

de Koevoet nummer 201

Elk jaar een afpuntlijstje: check!

In de Koevoet 200 schreven we een artikel over warme platte daken met als toemaatje een link naar een afpuntlijst die je kan gebruiken om offertes voor het isoleren van platte daken volgens deze isolatiemethode te beoordelen. Dit is evenwel niet de eerste – en wellicht ook niet de laatste – afpuntlijst in de rij.

 

Klik om verder te gaan

Energiebesparingstips

Je kreeg misschien al elders tips mee om energie te besparen in huis maar deze reeks komt rechtstreeks van de bron. Doe de test en laat je verrassen.

Gerenoveerde hoeve

De Ecobouwers Opendeurdagen boden je begin november weer de kans om van dichtbij duurzame renovaties en nieuwbouw te leren kennen. Evi en Alexander stelden hun gerenoveerde hoeve open voor het publiek. "We zijn klaar voor alle scenario’s, wat de toekomst ook mag brengen."

Rijhuis met warmtepomp

Van het platteland naar de hoofdstad. In Schaarbeek stelde Jozefien haar rijhuis open voor de nieuwsgierigen. Die ontdekten het resultaat van een grondige energetische renovatie.

Kruisbessen kweken

De kruisbes of knoezel heeft haar reputatie niet mee. Ze zou oubollig en zuur zijn met van die vervelende stekels. Dat valt in de praktijk nog best mee. Hoog tijd om dat blazoen op te poetsen.

Boeken vol natuur

Een uitgebreide bespreking van de herwerkte 'Ecologische tuin' van Velt opent deze nieuwe aflevering met de vertrouwde oogst van recent verschenen natuurboeken.

Sarah Devos, Sporen en vondsten

In het verlengde van haar vorige werk (denk aan Het Bosboek en Het Zeeboek) staat Sarah Devos met 'Sporen en vondsten' klaar om je tekens van dierenleven te laten herkennen.

Bioboerderij Vandersmissen

Monique en Jos Vandersmissen doen al dertig jaar aan biolandbouw in het Pajottenland. Een leerproces met vallen en opstaan. "Wij zijn nu gesetteld, maar voor jonge boeren is de toegang tot grond het grootste struikelblok."

De Zaailing

In de Vlaamse Ardennen teelt Katrien Dobbelaere van De Zaailing biologische groenten, kruiden en bloemen. "Voor mij gaat boeren over voortdurend werken aan een evenwicht tussen natuur en cultuur."

Appartementen verwarmen in 2050

Tegen 2050 moeten we onze huizen kunnen verwarmen zonder fossiele brandstoffen. Voor appartementen zal dat extra spannend worden omdat de situatie daar nog iets ingewikkelder is.

Dialoog doet het weer

Tuinrangers

Vrijwilligers die je gratis adviseren over hoe je je tuin aantrekkelijker maakt voor de natuur? Dat systeem bestaat al in talrijke Vlaamse steden en gemeenten. Een Tuinranger helpt je op weg om meer vogels, vlinders, wilde kruiden en planten naar je tuin te lokken.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw