Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 200 herfst 2022

de Koevoet 200, herfst 2022

Terug

de Koevoet nummer 200

Cohousing in concert

Onze sterreporter nam deel aan een vierdaagse groepsreis langs negen cohousingprojecten. "Er is nog een lange weg te gaan om af te kicken van de technofix."

 

Klik om verder te gaan

Warmtescans

Thermografie of een warmtescan van een gebouw kan bewoners op weg helpen om energiezuinige maatregelen te treffen. Een juiste interpretatie van de foto's is dan wel vereist

Betaalbare energierenovatie

Bond Beter Leefmilieu stelt drie recepten voor om mensen met te weinig eigen middelen toch aan het renoveren te krijgen. Het voorschieten van die renovatiekost door de overheid boekt de meeste sociale en klimaatwinst.

Renovatie station Wijgmaal (7)

Omdat de prijzen enkel stijgen en ons budget eindig is, moeten we besparen op de verwarming en de regeling van ons nieuwe kantoorgebouw.

Warm plat dak

Je dak isoleren is een van de belangrijkste ingrepen die je kunt doen om energiezuiniger te wonen. Voor een plat dak gelden aparte regels.

Democratie, het volk aan de macht

"Onze democratie heeft een fundamentele systeemfout: verkiezingen." Met deze stelling is de toon gezet. Een pleidooi voor loting en referenda om de burger meer bij het beleid te betrekken.

Koevoet 200: Steven Vromman

Boeken vol natuur

Koevoet 200: Herman Dierickx

Vloerkoeling

Voorkomen dat je huis tijdens een hittegolf een bakoven wordt, is niet gemakkelijk. Zonwering en ventilatie kunnen zeker helpen. Met een warmtepomp aan vloerkoeling doen is eveneens mogelijk in sommige gevallen.

Renovatieverplichting

Vanaf 1 januari 2023 ben je als nieuwe eigenaar van een woning verplicht om binnen een termijn van vijf jaar aan minimale vereisten op vlak van energiezuinigheid te voldoen.

Voedselbossen

Voedsel kweken in een bos, dat klinkt eigenaardig. Voedselbossen winnen nochtans aan populariteit en daar zijn goede redenen voor.

Wedstrijd

Win boeken en Koevoetpakketten.

Dialoog doet het weer

Totaalrenovatieadvies voor appartementsgebouwen in Leuven en Zaventem.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw