Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 189 winter 2019

de Koevoet 189, winter 2019

Terug

de Koevoet nummer 189

Planten- en dierenrechten

Milieufilosoof Ullrich Melle en antropoloog Ton Lemaire hielden de deelnemers aan de zomerweek van Aardewerk een spiegel voor: “De mens is een geëvolueerde primaat en geen gevallen engel.”

 

Klik om verder te gaan

Leo Van Broeck

De Vlaamse Bouwmeester haalt zijn stokpaardjes boven en pleit voor meer lokale economie: “De voetafdruk van de internationale handel is niet langer houdbaar.”

Grillen met pellets

De voorbije zomer werd er weer bij het leven aan het barbecueën geslagen met houtskool van dubieuze oorsprong. Met veggieburgers op de pelletgrill sla je twee vliegen in één klap: plantaardige voeding en duurzame energie.

Digitale elektriciteitsmeter

Op 1 juli begon de plaatsing van de eerste digitale elektriciteitsmeters. Welke gevolgen heeft dat voor de eigenaars van zonnepanelen?

Hans Bruyninckx

De directeur van het Europees Milieuagentschap buigt zich over de Vlaamse en Europese klimaatplannen en slaat bijna groen uit. “Als we de temperatuurstijging tot anderhalve graad willen beperken, moeten we van alle fossiele brandstoffen af. Ook gas.”

Sarkingdak

Dakisolatie blijft een prioriteit om je huis energiezuiniger te maken. Met een sarkingdak isoleer je een hellend dak aan de buitenkant van de draagstructuur.

De prijs van sanitair warm water

Elke dag een kwartier onder een regendouche, dat tikt aardig aan.

Boeken vol natuur

Permacultuur volgens La Ferme du Bec Hellouin

Stichters van het Noord-Franse permacultuurcentrum Charles Hervé en Perrine Gruyer publiceren de ultieme handleiding om zelf de hand aan de ploeg te slaan.

Het Zeeboek

Na Het bosboek verkent schrijfster Sarah Devos de Belgische en Nederlandse kust met dit aanstekelijk resultaat.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw