Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 186 lente 2019

de Koevoet 186, lente 2019

Terug

de Koevoet nummer 186

De stille kracht van een Twizy

Een koekendoos of een Batmobiel? Twizy-rijders oogsten bewondering en hoongelach. Bart Castelein van de BOOT houdt van zijn elektrische mini-auto ondanks de technische beperkingen.

 

Klik om verder te gaan

Jean-Pascal van Ypersele

Klimaatspijbelaars, klimaatmarsen, grey day en petities die de meningen verdelen. Wetenschapper Jean-Pascal van Ypersele zet alles nog eens nuchter op een rij.

Samenhuizen fotoboek

Boeken vol natuur

Alweer een inspirerende en bewustzijnsverruimende selectie.

Isolatiematerialen kiezen

Isoleren blijft het alfa en omega van duurzaam (ver)bouwen. Maar welke materialen kies je? We gidsen je door het labyrint van mogelijkheden.

Voorlopers van het internet

Van de bibliotheek van Alexandrië naar het Mundaneum in Bergen en verder. Het wereldwijde web groeit nog elke dag en niemand weet waar dat moet eindigen.

Biotuinieren zonder zorgen

In deel 2 van de reeks ‘Onkruid vergaat niet’ bekijken we hoe wilde planten evolueerden tot onze huidige groentesoorten.

Wat met elektrische verwarming?

Verwarmen met elektrische accumulatiekachels werd tot eind jaren ’80 gepromoot als goedkoop en milieuvriendelijk. Daar kijken we nu anders tegenaan.

Hergebruik van bouwmaterialen

Lionel Devlieger (Rotor), de mortel van een oude baksteen schrapend: “Op termijn zouden tweedehandsmaterialen even evident moeten zijn als nieuwe materialen.”

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw