Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 177 winter 2016

de Koevoet 177, winter 2016

Terug

Ecowijnen uit Bourgogne

Steen en been klagend het nieuwe jaar tegemoet? Wijnkenner Gido Van Imschoot raadt je een bio-, biodynamische of natuurwijn aan die je humeur gegarandeerd verlicht.

 

Klik om verder te gaan

20 jaar ODE

De Organisatie voor Duurzame Energie heeft reden tot vieren en reikt maar ineens een prijs uit.

Briljante fietspaden

Tien aantrekkelijke voorbeelden uit het buitenland van hoe fietspaden erbij kunnen liggen die meer mensen op de fiets krijgen.

Provinciale Steunpunten Duwobo

De Steunpunten Duurzaam Wonen en Bouwen porren sinds 2010 burgers en gemeentelijke diensten aan tot gepaste ingrepen.

BENOveren

Zeg niet: ik denk erover om een verbouwingske te doen, maar zeg: ik ga BENOveren.

Groenten fermenteren

Overschotten van je groentenoogst kun je bewaren door fermentatie of de kweek van melkzuurbacteriën. Verbazend simpel, lekker en gezond.

Mini-eindejaarsquiz

We geven vijf Koevoetpakketten weg aan wie het antwoord kent op onze drieste vragen.

Countdown 2020

Permacultuur (kort voor: permanent agriculture) kent
de oplossing voor alle problemen waar de land- en tuinbouw mee worstelen.

Boeken vol natuur

Weer een strenge selectie uit het overvloedige aanbod. Met onder andere Chris De Stoop en Dirk Draulans die twee erg verschillende boeken over het poldergebied rond de Antwerpse haven schreven.

Pleidooi voor meer luxe

Blogger Niel Staes vraagt zich af wat luxe nog betekent. “We consumeren zoveel dat we niet meer beseffen dat we in luxe leven.”

Terra Reversa

Gas of warmtepomp bij nieuwbouw

We maken de financiële vergelijking tussen een gasketel en een lucht-waterwarmtepomp.

Dialoog doet Rotterdam

Vincent Callebaut in Brussel

Visionair architect maakt ontwerp voor het Botanic Center.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw