Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 172 herfst 2015

de Koevoet 172, herfst 2015

Terug

Monetair off the grid

Kunnen we ons nog een leven voorstellen zonder het juk van de grootbanken? We vallen terug op alternatieve munten en de ervaring van onze grootouders.

 

Klik om verder te gaan

Tesla Powerwall

 Er waait een frisse wind door het energielandschap: Tesla zet zijn superbatterij in de markt. Energieopslag wordt mogelijk voor de particulier die het overschot van zijn zonnepanelen niet op het net wil zwieren.

Tine Hens, Het klein verzet

Journaliste Tine Hens pakte haar biezen en vertrok op een rondreis door Europa op zoek naar alternatieven voor de groei-economie. Van Engelse boerenmarkten tot een Griekse coöperatieve zeepfabriek.

Polyvalente kippenren

Een langgerekte kippenren slingert door de Lusthof van biotuinier Lieven David. Afwisseling en beweging gegarandeerd voor de
hunkerende hoenders.

Pauselijke encycliek

Deze Koevoet heeft de pauselijke zegen: Franciscus bevestigt in zijn nieuwste encycliek Laudato Si wat wij hier al sinds jaar en dag uitentreuren herhalen.

Countdown 2020

Hoe leg je een siertuin aan waar de zon amper schijnt?

Ecobouwers Opendeur

Renovatie oude boerderij

Leen Peeters doet het relaas van de verbouwing van een oude boerderij tot slimme nulenergiewoning. Een demonstratieproject dat
experimenteert met technieken en materialen. “Een perfectionistische ingesteldheid helpt wel.”

Onderzoeksbureau Monnik

Straks nemen de robots ons werk over en leven we in materiële overvloed met een basisinkomen. Eindelijk tijd om dat oude ambacht in ere te herstellen.

Boeken vol natuur

Dialoog doet het weer

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw