Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 154 lente 2011

de Koevoet 154, lente 2011

Terug

Countdown 2020

Countdown 2010 wou de biodiversiteit veilig stellen en faalde jammerlijk. We geven onszelf nog 10 jaar om de boel op orde te krijgen. Om te beginnen in de eigen tuin.

 

Klik om verder te gaan

Radicaal design 2

Wie wil er niet samenhokken met een zonne-elf in een koepelvormig stulpje? Een dome van geëxpandeerd polystyreen (isomo in de wandelgangen) met eenvoudig klik-klak concept, compact en goedkoop, wordt gelanceerd door een Japanse firma.

Groen Brussel

Meer dan 70 groengebieden van het Brussels Gewest wachten om ontdekt te worden. Het moet niet altijd over Manneke Pis of de probleemwijken gaan.

Sluimerverbruik

Weer in slaap gevallen voor uw televisie die de hele nacht bleef schetteren en flitsen? Zo raken we nooit uit de spiraal van het stijgende energieverbruik. Zelfs in stand-by slorpen die dingen nog een pak meer op dan je dacht.

Belgisch Budget Bouwboek

Een selectie op basis van energiezuinigheid en creatief budgetbeheer uit 100 voorgestelde woningen.

Het EPC doorgelicht

Het verplichte energieprestatiecertificaat wordt door menig verkoper en verhuurder beschouwd als een zoveelste overbodig document dat enkel geld kost. Ondanks de beperkingen kan het nochtans een aanzet vormen om de woning effectief energiezuiniger te maken.

Afkoppelen van regenwater

Aquafin houdt zich al 20 jaar bezig met het zuiveren van het Vlaamse afvalwater. Regenwater hoort niet thuis in dezelfde afvoerbuizen als afvalwater. Afkoppelen geblazen dus.

Aardappelen in de biotuin

Patatten met patatten was een luxegerecht voor onze grootouders in de oorlogsjaren. Nu mag het allemaal iets meer zijn als je de chef-koks in de kookprogramma’s moet geloven. Maar hoe kweek je de lekkerste rassen?

Boeken vol natuur

Het aanbod van de Franstalige uitgeverijen Dakota en Racine onder de loep.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw