Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 152 herfst 2010

de Koevoet 152, herfst 2010

Terug

Biodiversiteit in België

Herman Dierickx presenteert 100 planten en dieren uit eigen land die een voorsmaakje geven van de rijkdom waarover we nog beschikken.

 

Klik om verder te gaan

Energiejacht

De jacht op energieverspilling is open. Groot en klein loslopend wild worden geviseerd. Olie je dubbelloops en registreer je bij de bevoegde instanties.

Het Mierennest

Turning grey into Green! De slagzin van ontwerp- en studiebureau Mier klinkt beslist en internationaal. De ongebreidelde experimenteerdrang van twee jonge interieurarchitecten leidde tot de creatie van het Mierennest. Een rondleiding die u op ideeën kan brengen.

Low Impact Festival Dranouter

De Lusthof

De biotuin zit tjokvol leven in de herfst, zelfs zaaien en planten kan nog perfect. Maar het najaar blijft toch vooral het oogstseizoen waarin de efficiëntste bewaartechnieken op hun waarde worden getest.

Koken met An

De elektroboiler: one shot heating

Hoe kunnen we een zonneboiler zo zuinig mogelijk elektrisch naverwarmen? Een elektrische weerstand met een one shot heating schakeling houdt het eenvoudig en goedkoop.

Ventilatie in renovatie

U staat voor een verbouwing en wil tegelijk iets doen aan de kwaliteit van het binnenklimaat. Waar moet u dan zeker op letten?

Boeken vol natuur

Een royale graai in de recente boekenoogst met extra aandacht voor onze hoofdstad.

Recht door het hart

Ecobouwers Opendeur

Van 6 tot 14 november bieden eigenaars van lage-energiewoningen en passiefhuizen u de gelegenheid om hun bouwproject van binnenuit te leren kennen.

Actieve passiefbouw

René Joris bouwde eigenhandig een passieve woning met het systeem van verloren bekisting.

Bankroet

De grootbanken die in België actief zijn investeren in de bouw van nieuwe steenkoolcentrales terwijl een kind weet dat daar ernstige klimaatproblemen van komen.

De Zonnearc presenteert

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw