Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 149 winter 2009

de Koevoet 149, winter 2009

Terug

Zelf je zoldervloer isoleren

Na het dak, de zoldervloer. Een deskundige uitleg die u toelaat in volle vertrouwen de handen uit de mouwen te steken.

 

Klik om verder te gaan

Kerstverlichting

Wie de gevel van stoep tot dakrand wil volhangen met lichtsnoeren en de argeloze spar in de voortuin bombarderen tot knipperboom kan maar beter uitkijken waar de lampjes blijven branden.

Ecowijk EVA Lanxmeer

In het zog van de afvaardiging van de stad Ieper bezocht onze reporter de ecowijk EVA Lanxmeer in het Nederlandse Culemborg. De plaatselijke horeca was onder de indruk en wij ook. Wonen dichtbij de natuur op zijn best.

Koken met An

Tine Becuwe runt de biocatering Bio com Brio. Met twee vegetarische gerechten helpt zij uw kerstmenu samen te stellen.

Transitiebeweging

Stichter van de transitiebeweging Rob Hopkins schreef een handboek waarin hij uitlegt hoe piekolie en klimaatopwarming het hoofd te bieden. Dat zette Jeanneke van de Ven aan om met enkele geestesgenoten het boek niet alleen te vertalen maar om er ook zelf mee aan de slag te gaan.

Terra Reversa

De wereld op zijn kop zetten. Ziedaar de torenhoge ambitie van Peter Tom Jones en Vicky De Meyere. Een Green New Deal XL moet op termijn een rechtvaardige duurzaamheid mogelijk maken.

George Monbiot

Enkele quotes uit de columns van één van de meest gezaghebbende stemmen in het internationale klimaatdebat. 'King' George aan het woord.

Cevennes en Grands Causses

Op natuurontdekking in het zuiden van Frankrijk. Op een flinke boogscheut van de Ardèche liggen de uitgestrekte kastanjebossen van de Cévennes en de gorges van de bergachtige Grands Causses je op te wachten.

Boeken vol natuur

Luchtdicht bouwen

In deze laatste aflevering alles over aansluitingen en detailleringen.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw