Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 146 lente 2009

de Koevoet 146, lente 2009

Terug

de Koevoet 146

Navdanya

Indische boeren verenigen zich om traditionele gewassen op biologische wijze te telen. Onder de hoede van Vandana Shiva weerstaan ze de verraderlijke lokroep van de multinationale zaaigoedconcerns. Oxfam biedt hen een eerlijke prijs en verdeelt de rijst op de internationale markt.

 

Klik om verder te gaan

Tegelkachels

Tegelkachels hebben ontegensprekelijk hun charmes. Maar dat wil niet zeggen dat ze in elk huis op hun plaats zijn. Het complete bouwsysteem moet bekeken worden vooraleer de verantwoorde keuze voor een tegelkachel gemaakt kan worden.

De AQUA-tegelkachel

Hoe de beperkingen van een klassieke tegelkachel opvangen en er nog een schep bovenop doen? De AQUA-tegelkachel draagt een boiler in de buik en doet een gooi naar een eervolle vermelding in het Europese jaar van de creativiteit en innovatie.

Vrachtwagens met trappers

Je hele hebben en houden verhuizen met een vrachtfiets? Het is ongebruikelijk maar het kan. Auto’s en vrachtwagens hebben hun beste tijd gehad. De nieuwste generatie vrachtfietsen met aanhangwagens eist haar deel van het wegdek op. Opzij, opzij, opzij. Maak plaats, maak plaats, maak plaats.

Boeken vol natuur

We hebben de neiging om het te vergeten maar met de tweehonderdste verjaardag van de geboorte van Charles Darwin worden we er nog eens nadrukkelijk op gewezen: ook de mens behoort tot de natuur. Vandaar enkele boeken over het menselijk lichaam naast de bekende selectie van de beste recent verschenen natuurboeken.

De Chartreuse

Dichtbij en toch nog tamelijk onbekend: de Chartreusestreek tussen Grenoble en Chambéry in het oosten van Frankrijk. Een indrukwekkend natuurgebied met uitlopers van de Alpen dat nog niet overrompeld wordt door de toeristenhorden.

Gevelpleisters

Als laatste in de reeks rond gevelbekleding bekijken we de buitenbepleistering. Niet de goedkoopste oplossing maar wel een uitgelezen kans om de gevel optimaal en zonder koudebruggen te isoleren. Een ruim aanbod aan soorten sierpleisters biedt ook esthetische mogelijkheden.

Energiesubsidies

Je bent van plan je dak te laten isoleren en wil weten op welke premies je recht hebt? Wie zijn woning energiezuinig wil (ver)bouwen kan rekenen op tal van premies van verschillende overheden. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Toch zou een en ander beter georganiseerd en op mekaar afgestemd kunnen worden. Enkele suggesties.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw