Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 144 herfst 2008

de Koevoet 144, herfst 2008

Terug

de Koevoet 144

Low Impact Man

Steven Vromman (want hij is het wel degelijk) ruilde een hectisch bestaan als directeur van de milieuorganisatie Ecolife in voor een leven met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Zal hij het experiment met succes kunnen afronden of sukkelt hij in een depressie?

 

Klik om verder te gaan

Open klimaathuizen

Op zaterdag 18 en zondag 19 oktober gooien eigenaars van energievriendelijke en passiefhuizen ramen en deuren open om u te verwelkomen.

Bioklimatische architectuur (4)

Licht dat uit de hemel komt gevallen kent zijn gelijke niet. Bioklimatische architectuur brengt een ode aan het natuurlijk licht en laat het overvloedig binnenstromen om het zuinig en duurzaam aan te vullen.

Gevelbekleding (4)

Composietmaterialen laten een waaier aan variaties toe op vlak van kleur en vorm. Uw gevel zag er nog nooit zo blits uit.

Serge de Gheldere

Klimaatambassadeur Serge de Gheldere adviseerde zijn moeder bij de bouw van een passiefhuis. Een ontwerp dat verwijst naar Russische roots en op termijn allerhande aanpassingen toelaat.

Groene energie

Goed nieuws reist misschien niet zo snel als de slechte variant maar het arriveert wel. In dit geval: groene energie is de beste koop volgens het recentste onderzoek van Test-Aankoop.

Elektrische auto’s

Who killed the electric car? documenteert de roemloze en verbijsterende ondergang van de elektrische auto in de jaren ’90. Maar de tijden veranderen en zie: daar is hij weer. Ditmaal met de steun van de grote merken.

De interieurbijbel

Wie zijn weg niet meer vindt tussen het eindeloze aanbod aan materialen om een huis van binnen af te werken, kan zijn voordeel doen met deze handige gids die zowel functionele als esthetische kwaliteiten belicht.

Baai van de Somme

De Baai van de Somme ligt vlakbij en biedt een grote variëteit aan watervogels, eindeloze ruimte en wandel- en fietspaden naar believen. Dit alles overgoten met een Franse saus.

Warm water (2)

Hoe kunnen we zo zuinig mogelijk omspringen met de klassieke energiebronnen die nodig blijven als naverwarming bij het gebruik van duurzame energie?
Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw