Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 139 zomer 2007

de Koevoet 139, zomer 2007

Terug

de Koevoet 139

LED-verlichting

De LED-technologie blijft evolueren in de richting van een langere levensduur. Maar er blijven nog enkele minpunten.

 

Klik om verder te gaan

Koolzaad in de Westhoek

Energiegewassen openen mogelijkheden voor de boeren en houden de klimaatopwarming tegen. Tot op zekere hoogte.

Belgisch Budget Bouwboek

Een klepper van groot formaat. Honderd bouwprojecten die u voor verscheurende keuzes kunnen behoeden. Inspiratie opdoen en geld besparen.

Our Daily Bread

De CO2-uitstoot van de veeteelt is onwaarschijnlijk groot. Na het bekijken van deze documentaire nog een reden om minder vlees te eten.

Klimaatboek

Groen!-kandidaten Els Keytsman en Peter Tom Jones stellen de maatregelen voor die een ecologische economie binnen handbereik brengen. Kernenergie hoort daar niet bij.

Klimaatwijziging

Fossiele brandstoffen hebben elk detail van ons levenspatroon veranderd. Nu de planeet snel opwarmt moeten we daar ook snel een antwoord op vinden. Een nieuwe levensstijl die ons meer geluk kan brengen loert om de hoek.

De moderne boerenkrijg

Dirk Barrez over de strijd van de kleine boer tegen de machtige bio-industrie. David tegen Goliath. Europese politiek die honger en armoede zaait in Afrika. Bravo, Europa.

Verticale schaduwtuin

Hop of hommel gedijt uitstekend in de streek rond Poperinge. Alom gekend als ingrediënt van schuimend gerstenat kan de plant eveneens dienst doen als natuurlijke zonnewering. Hommellommer.

Kippen houden

Velt publiceert een naslagwerk over het houden van kippen. Timmer dat hok ineen en span die gazon af. Kot kot kedei.

Seizoenen op smaak

Op één been kan je niet staan: nog een Velt-boekje om de seizoenen in je keuken te laten nagalmen. Gegrilde rabarber of liever witloofconfituur?

Klussen zonder kemels

Een likje verf hier, een fris behangetje daar. Huishoudelijke klusjes kunnen niet voor altijd uitgesteld worden. Over verf valt een en ander te zeggen vooraleer je met de borstel tekeer gaat.

Boeken vol natuur (9)

Onbekend is onbemind. Nederland beschikt over natuurtroeven waar wij enkel van kunnen dromen. Een overzicht van de beste recente publicaties die de weg wijzen tussen de molens en de tulpenvelden.

Balansventilatie met warmterecuperatie

Het binnenklimaat van een woning kan tal van kankerverwekkende stoffen bevatten indien de ventilatie te wensen over laat. Balansventilatie met warmterecuperatie is top maar gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een stappenplan om u op weg te helpen.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw