Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 136 herfst 2006

de Koevoet 136, herfst 2006

Terug

de Koevoet 136

Juni compostmaand

Open Huizendagen

Zoals de traditie het inmiddels wil staan in oktober de deuren van energiezuinige en ecologische huizen – zij het figuurlijk – wagenwijd open.

Gezocht: huis (2)

We gaan door waar we vorige keer opgehouden waren. Praktische tips en trucs om de zoektocht naar een huis zonder kleer- en andere scheuren door te komen.

Boeken vol natuur (7)

Wij hebben niets tegen kanaries en kolibries, maar dit is toch van een andere orde: Herman Dierickx verdiepte zich in literatuur over roofvogels.

Groenteabonnementen

Vers, biologisch geteeld en goedkoper dan in de supermarkt. Een groenteabonnement bulkt niet alleen van de vitaminen, maar ook van de voordelen.

Wondere waterwereld

Water is een wonder waar we zuinig mee moeten omspringen. Willy Lievens zet de toon voor een boeiende reeks en tracht gevoelige snaren te raken in deel 1 van de Wondere Water Wereld.

Hemelwater

Nog meer water en positief denken voor gevorderden: wees blij als regenwolken ons land wekenlang teisteren, da’s allemaal water dat u later – mits de nodig opvang – kunt gebruiken. Voor uw toiletspoeling bijvoorbeeld.

Interview Els Pynoo

Hoewel niet 100% vegetarisch, toch breekt VIVE la fête!-zangeres en dierenliefhebster Els Pynoo een lans voor de vegetarische keuken.

Vleeseter, aardevreter

Een sappige hamburger heeft heel wat meer voeten in de aarde dan u denkt. De V-Night van het Ethisch Vegetarisch Alternatief laat zien dat gastronomie ook zonder vlees kan.

Klimaatverandering

Herman Dierickx worstelde zich in zijn vrije tijd doorheen recente literatuur over het klimaat en brengt verslag uit. U kunt hem geloven, maar dat hoeft niet. Als u maar aan het denken gaat.

Nieuwe spaarlampen

Spaarlampen lomp en groot? Een aantal jaren geleden wel ja, maar op pagina 38 wordt al gauw duidelijk dat die tijd voorgoed achter ons ligt.

Duurzaam Consumeren

De Betere Koop is een campagne van staatssecretaris Els Van Weert, met als hoogtepunt het nakende Opendeurweekend Duurzaam Consumeren.

Warmtepompen

Met september komt de koude. Daarom doen wij u een hartverwarmend artikel over warmtepompen cadeau. Alstublieft!

Zure regen

Hoe zit dat nu eigenlijk met die zure regen waar we in de jaren ’80 mee om de oren geslagen werden: valt-ie nog of valt-ie niet meer?

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw