Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 132 herfst 2005

de Koevoet 132, herfst 2005

Terug

de Koevoet 132

Planten in huis

Ze zuiveren de lucht, zijn een lust voor het oog en geven een ontspannend gevoel aan al wie in hun omgeving vertoeft. Haal dringend zo veel mogelijk van deze schepsels in huis.

 

Klik om verder te gaan

Open Huizen Dagen

De Bond Beter Leefmilieu en het Vlaams Klimaatnetwerk nodigen u uit om eens binnen te springen in een van de talrijke energievriendelijke woningen.

Zonnebeurs in Freiburg

De Freiburg Solar Messe is niet alleen de grootste in Europa, ze slaagt er elke keer weer in haar bezoekers sprakeloos maar met ongebreideld enthousiasme voor de zonnezaak terug naar huis te sturen.

BouwTeam Woning

Is duurzaam gelijk aan duurder? Na de nieuwbouw berekent de virtuele BouwTeam Woning nu ook de invloed van energiebesparende maatregelen op de kostprijs van uw verbouwing.

Natuurgebieden in de buurlanden

Een voorstelling van de boeiendste publicaties over natuurregio’s in Europa. Je moet niet per se naar de andere kant van de wereld om iets te beleven.

Aquafin onder vuur

Waterzuiveraar Aquafin kon niet van een zorgeloze zomer spreken: een monsterboete, overstromingen en vuil zeewater. Filip De Bodt van het Denderactiecomité legt uit wat er fout liep.

10 vraagjes aan Elvis Peeters

Een nieuwe roman annex theaterprogramma met een delicaat thema (migratie) vormen de recentste wapenfeiten van auteur Elvis Peeters. Hoog tijd voor een nadere kennismaking.

Met de wind mee

Windenergie kan op termijn in 10% van onze energiebehoeften voorzien zonder gekke dingen te doen. U moet dus echt geen molentje op uw hoofd monteren.

Permacultuur in de praktijk

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar deel twee van de permacultuur-reeks is gearriveerd. Handen uit de mouwen en hoofd in de wolken.

Autovrije steden

Een stad ontwerpen die de auto van haar grondgebied weert klinkt utopisch maar is het niet. De Europese Amerikaan J. H. Crawford heeft een en ander grondig bestudeerd.

Magisch Avalon

Op zoek naar de filmlokaties van de Harry Potter-films stoot onze redacteur op sporen van koning Arthur in Glastonbury.

Nieuws onder de zon

Vanaf januari 2006 waait er een nieuwe wind doorheen de subsidieregeling van het Vlaams Gewest voor fotovoltaïsche systemen.

Simple living movement

Maar liefst 20 miljoen Amerikanen hangen een eenvoudige levensstijl aan en laten de consumptieterreur aan zich voorbijgaan.

Duurzame keukenbus

Het Netwerk Bewust Verbruiken trekt met een keuken op wielen doorheen het Vlaamse land.

Ecofestival Dranouter

Een compost-urinoir, een Ecover Launderette, de bio-beker van Maes en een iglo-hut van Fost-Plus. Pintjes drinken, naast de pot pissen, vuil T-shirt en bekomen in de koelte. Een boeiend traject.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw