Duurzaam Bouwen & Bewust Wonen
Find us on facebook

Gratis thematour » Duurzaam renoveren in de stad

Zit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Dialoog zorgt voor antwoorden.

Gratis thematour: Duurzaam renoveren in de stad

Op zaterdag 11 november 2017 organiseert Dialoog een fietstocht langs drie duurzaam gerenoveerde rijwoningen in Leuven. Eén huis werd volledig gesloopt en vervangen door een houtskelet passiefwoning, bij de andere woning werd het hoofdgebouw behouden maar gerenoveerd en werd een aanbouw gerealiseerd. Deze woning werd ook voorzien van een warmtepomp en PV-panelen waardoor ze zelfs energiepossitief is. Bij de verbouwing van de derde woning gaat veel aandacht naar compact bouwen.

Deze projecten focussen niet alleen op energie maar ook op water, ruimte en duurzaam materiaalgebruik. De architect en/of de bouwheer geven uitleg ter plekke over de gemaakte keuzes op vlak van materialen en gebruikte technieken.

Praktisch
Afspraak om 9.15 uur aan de hoofdingang van het station van Leuven (voorkant station).

Vermoedelijke duur: van 9.15 tot 13 uur.

Verplaatsingen tussen de adressen gebeuren met de fiets. De fietstocht van het station naar de gerenoveerde huizen duurt ongeveer 10 tot max. 15 minuten. Je komt zelf met de fiets of huurt een Blue Bike aan het station van Leuven.

Kostprijs: de tour is gratis, wel verplicht inschrijven.
Maximum aantal deelnemers: 25

Ja, ik schrijf me in

 

DuboVlaamsBrabantVlaanderen is duurzaam


© 2000-2017, Dialoog vzw : Duurzaam Bouwen & Bewust Wonen - Disclaimer
Remylaan 13, 3018 Wijgmaal-Leuven -