Je bent hier » Thematour

Thematour

Terug

Zit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Op zaterdag 9 november 2019 organiseert Dialoog een fietstocht langs drie duurzame woonprojecten in Leuven.

 

Cohousing De Sijs, Leuven

 

Ik schrijf me in

 

  • We bezoeken een halfopen ééngezinswoning die nieuw gebouwd is volgens de principes van een passiefhuis (E=-8, K=19), op een zgn. browfield-grond (vroeger garageboxen).
  • De bouw van cohousingproject de Sijs nadert zijn voltooiing. Dit duurzaam woonproject zet in op samenwerken, samen leven en samen delen, met respect voor ieders eigenheid en privacy en dit alles op een grond van 12a vlakbij de spoorweg Leuven-Ottignies.
  • In de namiddag krijgen we een rondleiding op de werf van een familie-eco-cohousingproject waarbij een leegstaand perceel in Heverlee verdicht werd met vier wooneenheden.

 

De focus ligt op duurzaam ruimtegebruik maar de projecten zijn ook energie- en waterzuinig en gebouwd met duurzame materialen. De architect en/of de bouwheer geeft ter plekke uitleg over de gemaakte keuzes.

 

Praktisch

Afspraak om 9 uur aan de hoofdingang van het station van Leuven (voorkant station). Programma voormiddag/namiddag kan apart of samen gekozen worden. Er is (beperkte) tijd voor middageten voorzien tussen de bezoeken in de voor- en de namiddag.

 

Verplaatsingen tussen de adressen gebeuren met de fiets en duren max. 10 minuten.

 

Kostprijs: de tour is gratis, wel verplicht inschrijven. Dialoog zorgt niet voor middageten of fietsen. Je kunt aan het station van Leuven altijd een Blue bike huren.

 

Maximum aantal deelnemers: 20

 

Ik schrijf me in

 

Dialoog wil een zichtbare impuls geven aan duurzaam bouwen en bewust wonen. Meer comfort met minder grondstoffen en energie is ons uitgangspunt. Wij willen op deze manier de milieubelasting van het bouwproces beperken. Vertrekkend vanuit de thema’s water, energie en bouwen worden vormingsprogramma’s, advies en publicaties aangeboden.

 

Dialoog is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum en baseert zich op de meest recente wetenschappelijke informatie.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw