Je bent hier » Thematour

Thematour

Terug

Zit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Op zaterdag 30 maart 2019 organiseert Dialoog een fietstocht langs een gerenoveerde vakwerkhoeve en een duurzame hernieuwbouw in Landen.

 

Thematour Dialoog in Landen
 

Ik schrijf me in

 

  • De eerste woning is een uitzonderlijke lemen vakwerkhoeve uit het einde van de zestiende eeuw. Sinds 1976 is het een beschermd monument en maakt het ook deel uit van een beschermd cultuurhistorisch landschap. Maar in 2008 is de hoeve door verwaarlozing ingestort. Uiteindelijk heeft de stad Landen de hoeve gekocht en recent opnieuw opgebouwd
  • De andere woning werd volledig gesloopt en vervangen door een houtskelet passiefwoning. Het creatieve gebruik van volumes en ramen creëert een sterk ruimtegevoel op een beperkte grondoppervlakte. En de warme en natuurlijke materialen maken er een gezellige plek van om te leven. De eigenaar heeft de woning zelf gebouwd en zal je zelfs over het kleinste details van deze bouw met veel enthousiasme vertellen.

De focus van deze projecten ligt op duurzaam ruimtegebruik maar ze zijn ook energiezuinig en gebouwd met duurzame materialen en waterzuinig. De architect en/of de bouwheer geeft ter plaatse uitleg over de gemaakte keuzes.

Praktisch

Afspraak om 9.30 u aan de hoofdingang van het station van Landen.

Vermoedelijke duur: van 9.30 tot 13.00 u.

 

Verplaatsingen tussen de adressen gebeuren met de fiets. De fietstocht van het station naar de gerenoveerde huizen duurt ongeveer 10 minuten. Je komt zelf met de fiets. In Landen is er geen mogelijkheid om fietsen te huren.

 

Kostprijs: de tour is gratis, inschrijven is verplicht en kan via www.dialoog.be.

Maximum aantal deelnemers: 20

 

Ik schrijf me in

 

Dialoog wil een zichtbare impuls geven aan duurzaam bouwen en bewust wonen. Meer comfort met minder grondstoffen en energie is ons uitgangspunt. Wij willen op deze manier de milieubelasting van het bouwproces beperken. Vertrekkend vanuit de thema’s water, energie en bouwen worden vormingsprogramma’s, advies en publicaties aangeboden.

 

Dialoog is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum en baseert zich op de meest recente wetenschappelijke informatie.

 

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw