Je bent hier » Thematour

Thematour

Terug

Zit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Op zaterdag 5 november 2022 organiseert Dialoog een fietstocht naar een duurzaam woonproject in Kampenhout, met enkele stops onderweg om andere woningen langs buiten te bekijken.

  • We fietsen eerst naar 3 woningen die langs buiten werden geïsoleerd. We bespreken de mogelijke isolatiematerialen en afwerking en bekijken hoe de bouwheren koudebruggen in hun woningen aanpakken.
  • Vervolgens bekijken we voorbeelden van natuurinclusief bouwen.
  • Tot slot bezoeken we een oude woning waar wordt gerenoveerd van energielabel F naar A. We bekijken de uitgevoerde werken en bespreken wat nog gepland staat. Welke keuzes werden gemaakt om budget en duurzaamheid te verzoenen?

Praktisch

Afspraak om 9 uur aan het station van Erps-Kwerps, aan de kant van de Kouterstraat. De rondleiding duurt tot 12u30, nadien kan worden geluncht met uitzicht over de velden van Nederokkerzeel. Vervolgens vertrekken we gezamenlijk weer richting station. Zij die liever thuis eten, kunnen natuurlijk zelf al vertrekken.

Verplaatsingen tussen de adressen gebeuren met de fiets en zijn max. 20 minuten. Kostprijs: de tour is gratis, wel verplicht inschrijven via www.dialoog.be. Lunch en fiets zelf mee te nemen.

Maximum aantal deelnemers: 20

 

Dialoog wil een zichtbare impuls geven aan duurzaam bouwen en bewust wonen. Meer comfort met minder grondstoffen en energie is ons uitgangspunt. Wij willen op deze manier de milieubelasting van het bouwproces beperken. Vertrekkend vanuit de thema’s water, energie en bouwen worden vormingsprogramma’s, advies en publicaties aangeboden.

Dialoog is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum en baseert zich op de meest recente wetenschappelijke informatie.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw