Je bent hier » Thematour

Thematour

Terug

Fietstocht lans duurzame woonprojecten in LeuvenZit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Op zaterdag 25 april organiseert Dialoog een fietstocht langs twee duurzame woonprojecten in Leuven.

 

Geannuleerd wegens COVID-19.

 

  • We bezoeken een halfopen ééngezinswoning die nieuw gebouwd is volgens de principes van een passiefhuis (E=-8, K=19), op een zgn. browfield-grond (vroeger garageboxen).
  • Daarna krijgen we een rondleiding op de werf van een familie-eco-cohousingproject waarbij een leegstaand perceel in Heverlee verdicht werd met vier wooneenheden.

De focus bij deze projecten ligt op duurzaam ruimtegebruik maar zijn daarboven ook nog energiezuinig en gebouwd met duurzame materialen en waterzuinig. De architect en/of de bouwheer geven ter plekke uitleg over de gemaakte keuzes.

 

Praktisch

Afspraak om 9 uur aan de hoofdingang van het station van Leuven (voorkant station).

 

Verplaatsingen tussen de adressen gebeuren met de fiets en zijn max. 10 minuten.

Dialoog voorziet zelf geen fietsen. Aan het station in Leuven kan je een Blue-bike huren.

 

Kostprijs: de tour is gratis, wel verplicht inschrijven.

 

Maximum aantal deelnemers: 20

 

 

Dialoog wil een zichtbare impuls geven aan duurzaam bouwen en bewust wonen. Meer comfort met minder grondstoffen en energie is ons uitgangspunt. Wij willen op deze manier de milieubelasting van het bouwproces beperken. Vertrekkend vanuit de thema’s water, energie en bouwen worden vormingsprogramma’s, advies en publicaties aangeboden.

 

Dialoog is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum en baseert zich op de meest recente wetenschappelijke informatie.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw