Je bent hier » Thematour

Thematour

Terug

Zit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Op zaterdag 17 november 2018 organiseert Dialoog een fietstocht langs een duurzaam gerenoveerde woning en een duurzame hernieuwbouw in Landen.

 

Thematour Dialoog in Landen
 

Ik schrijf me in

 

  • Eén huis werd helemaal ingepakt met een stevige laag isolatie. De bestaande aanbouw werd afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe aanbouw in houtskelet die meteen ook sterk genoeg is om een groendak te dragen. De eigenaars zijn er met de renovatie van deze woning in geslaagd om hun energiegebruik sterk te beperken. Ook het waterverbruik ligt uitzonderlijk laag, mede dankzij het gebruik van een composttoilet.
  • De andere woning werd volledig gesloopt en vervangen door een houtskelet passiefwoning. Het creatieve gebruik van volumes en ramen creëert een sterk ruimtegevoel op een beperkte grondoppervlakte. En de warme en natuurlijke materialen maken er een gezellige plek van om te leven. De eigenaar heeft de woning zelf gebouwd en zal je zelfs over het kleinste details van deze bouw met veel enthousiasme vertellen.

De focus van deze projecten ligt op duurzaam ruimtegebruik maar ze zijn ook energiezuinig en gebouwd met duurzame materialen en waterzuinig. De architect en/of de bouwheer geeft ter plaatse uitleg over de gemaakte keuzes.

Praktisch

Afspraak om 13.30 u aan de hoofdingang van het station van Landen.

Vermoedelijke duur: van 13.30 tot 17.30 u.

 

Verplaatsingen tussen de adressen gebeuren met de fiets. De fietstocht van het station naar de gerenoveerde huizen duurt ongeveer 15 tot max. 30 minuten. Je komt zelf met de fiets. In Landen is er geen mogelijkheid om fietsen te huren.

 

Kostprijs: de tour is gratis, inschrijven is verplicht en kan via www.dialoog.be.

Maximum aantal deelnemers: 20

 

13.30 u verzamelen aan het station van Landen  
13.45 u vertrek station 15 minuten fietsen
14.00 u aankomst eerste huis  
14.00 u begin bezoek minstens 1 uur
15.00 u vertrek eerste huis 30 minuten fietsen
15.30 u aankomst tweede huis 1.30 uur
15.30 u begin bezoek  
17.00 u vertrek tweede huis  
17.15 u aankomst station Landen 30 minuten fietsen
17.30u einde  

 

Ik schrijf me in

 

Dialoog wil een zichtbare impuls geven aan duurzaam bouwen en bewust wonen. Meer comfort met minder grondstoffen en energie is ons uitgangspunt. Wij willen op deze manier de milieubelasting van het bouwproces beperken. Vertrekkend vanuit de thema’s water, energie en bouwen worden vormingsprogramma’s, advies en publicaties aangeboden.

 

Dialoog is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum en baseert zich op de meest recente wetenschappelijke informatie.

 

Onze thematour maakt deel uit van de Ecobouwers Opendeur.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw