Je bent hier » Thematour

Thematour

Terug

Zit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Dialoog zorgt voor antwoorden tijdens een fietstocht langs drie duurzaam gerenoveerde rijwoningen in Leuven.

 

Thematour: fietstocht langs duurzaam gerenoveerde rijwoningen 

Ik schrijf me in

 

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseren we een fietstocht langs drie duurzaam gerenoveerde rijwoningen in Leuven.

  • Eén huis werd volledig gestript en volledig vernieuwd. De eigenaars zijn zeer creatief met de beschikbare ruimtes omgesprongen zodat een aanbouw niet nodig was.
  • De andere woning werd volledig gesloopt en vervangen door een houtskelet passiefwoning. Een typische kleine stadwoning waar ook ingenieus met ruimte is omgesprongen, wat resulteert in een mooie ruime en moderne stadswoning met aandacht voor levenslang wonen.
  • De derde woning is een kleine woning met een nieuwe aanbouw waarin keuken, zithoek en bureau in één ruimte op een speelse manier zijn samengebracht.

De focus bij deze projecten ligt op duurzaam ruimtegebruik maar zijn daarboven ook nog energiezuinig en gebouwd met duurzame materialen en waterzuinig. De architect en/of de bouwheer geven ter plekke uitleg over de gemaakte keuzes.

 

Praktisch

Afspraak om 9.15 uur aan de hoofdingang van het station van Leuven (voorkant station).

Vermoedelijke duur: van 9.15 tot 13 uur.

 

De verplaatsingen tussen de adressen doen we de fiets. De fietstocht van het station naar de gerenoveerde huizen duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Je komt zelf met de fiets of huurt een Blue-bike aan het station van Leuven.

 

Kostprijs: de tour is gratis maar inschrijven is verplicht

Maximum aantal deelnemers: 25

 

Ik schrijf me in

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw