Je bent hier » Nieuws » Gratis totaalrenovatieadvies voor appartementen in Leuven en Zaventem

Gratis totaalrenovatieadvies voor appartementen in Leuven en Zaventem

Terug

Oproep naar 15 kandidaat-energiebespaarders

Totaalrenovatieadvies voor appartementsgebouwen in Leuven en Zaventem

 

Je bent eigenaar van een appartement in Leuven of Zaventem en het gebouw is aan renovatie toe? Je wil het energiezuinig maken maar je moet je noodgedwongen beperken tot de individuele delen, terwijl de aanpak van de gemeenschappelijke delen misschien wel de grootste winsten zou opleveren?

 

Of je bent syndicus van één of meerdere appartementsgebouwen in Leuven of Zaventem die dringend (energetisch) gerenoveerd moeten worden en je kunt wel wat hulp gebruiken bij het onderbouwen van je keuzes?

 

Dan ben je aan het juiste adres. Meld je aan voor het pilootproject Totaalrenovatieadvies voor appartementsgebouwen in Leuven en Zaventem.

 

Neem onderstaande informatie door en vul de vragenlijst in.

 

Ga meteen naar de vragenlijst

Meld je meteen aan voor de infosessie

 

Ons aanbod?

Met dit renovatieproject wil Dialoog vzw samen met de stad Leuven, de gemeente Zaventem en de provincie Vlaams-Brabant eigenaars van appartementen helpen om over te gaan tot een grondige renovatie van de gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen. Tegelijk willen we hen informeren over verbeteringen die ze zelf kunnen uitvoeren aan de individuele delen van hun woning voor een toekomstbestendig gebouw.

 

 

Dankzij een subsidie van de provincie Vlaams-Brabant bieden we een totaalrenovatieadvies aan voor 15 appartementsgebouwen. De syndici en eigenaars van de deelnemende gebouwen ontvangen, gratis en vrijblijvend, een totaaladviesrapport, dat toegelicht wordt op de Algemene Vergadering.

 

Voor wie?

Zowel de syndicus als de eigenaar van een woning in een appartementsgebouw in Leuven of Zaventem, waarvoor een syndicus werd aangesteld en de beslissingen worden genomen op de Algemene vergadering door de Vereniging van mede-eigenaars, kan zich kandidaat stellen. De grootte van of het aantal woongelegenheden in het gebouw speelt geen rol. Om in aanmerking te komen, engageert de aanvrager zich in naam van de Vereniging van mede-eigenaars om:

  • alle relevante informatie over het gebouw (basisakte, plannen, renovaties …) ter beschikking te stellen,
  • op enkele op voorhand afgesproken tijdstippen toegang te verlenen tot alle gemeenschappelijke delen van het gebouw aan de adviseurs van Dialoog vzw en andere experten,
  • tijdens de looptijd van het project (aug 2020 tot juli 2022) Dialoog vzw op de hoogte te houden van de gemaakte keuzes (beslissingen rond het al dan niet uitvoeren van werken).

 

Binnen het kader van dit project hopen we dat het totaalrenovatieadvies aanleiding zal geven tot de effectieve uitvoering van (energetische) verbeteringswerken aan de beoordeelde gebouwen, maar deelname aan het project houdt geen verplicht engagement om te renoveren in. We voorzien dan ook geen begeleiding en opvolging van de werken zelf. Bij de toelichting van het adviesrapport krijg je te horen waar je terechtkunt voor eventuele verdere begeleiding.

 

Meer weten?

Meld je aan voor de online live infosessie op donderdag 29 oktober 2020 om 19.30u, bekijk vanaf zaterdag 31 oktober de opname van de sessie of neem contact op met Evelien Willaert of Marleen De Roye van Dialoog vzw via info@dialoog.be of 016 23 26 49.

 

Aanmelden online infosessie op 29 oktober 2020 om 19.30u

 

Kun je de online infosessie niet bijwonen?

Stuur mij een mail zodra de opname van de infosessie online staat

 

Interesse?

Stel je kandidaat en bezorg ons tegen zondag 15 november 2020 de ingevulde vragenlijst over het gebouw en de engagementsverklaring over het verlenen van toegang tot (de gemeenschappelijke delen van) het gebouw. Wij brengen je ten laatste op maandag 30 november 2020 op de hoogte of je gebouw geselecteerd werd of niet.

 

Naar de vragenlijst

 

Het duurzaam klimaatproject ‘Totaalrenovatieadvies voor appartementsgebouwen in Leuven en Zaventem’ is een samenwerking tussen Dialoog vzw, de stad Leuven, de gemeente Zaventem en de provincie Vlaams-Brabant en loopt van augustus 2020 tot en met juli 2022.

 

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw