Je bent hier » Nieuws » Crowdfunding voor het nieuwe voorbeeldenboek 'Stedenbouw kan ook zo'

Crowdfunding voor het nieuwe voorbeeldenboek 'Stedenbouw kan ook zo'

Terug

Wil jij ook graag in een stad of een gemeente wonen waar er voldoende aandacht is voor de mens, de natuur en het klimaat. Een bruisende en gezonde gemeente met bomen en groen in het straatbeeld, veilige en kindvriendelijke fietsstraten en een buurtcentrum waar je ’s namiddags stopt voor een café latte van een lokale koffiebranderij. Je tekent toch direct?
 

VIBE vzw gelooft dat het bovenstaande niet langer een verhaal is voor de believers. Met het voorbeeldenboek 'Stedenbouw kan ook zo: toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning' willen ze beleidsmakers, ambtenaren, ontwikkelaars en ontwerpers praktische en inspirerende voorbeelden aanreiken om op een positieve manier het verschil te maken.

 

Tien jaar geleden brachten ze al het boek 'Duurzame stedenbouw in woord en beeld' uit en dat is dringend aan een inhoudelijke en vormelijke update toe. Samen met hun partners in crime Bond Beter Leefmilieu, VRP, KU Leuven, Abllo en Samenhuizen maken ze daarom werk van een nieuw en ambitieus voorbeeldenboek. Het wordt een cocreatief product van middenveldorganisaties, auteurs, experten, studiebureaus en gemeenten en zal in het najaar van 2021 verschijnen. Om een deel van de kosten te drukken, lanceren ze een crowdfundingcampagne via Growfunding.

 

Hoeveel hebben ze nodig?

Een boek uitgeven kost natuurlijk geld. Ze willen minstens 1o.000 euro verzamelen om een fotograaf in te huren, de auteur van het boek te vergoeden en het boek te drukken.

 

Draag jij ook je steentje bij?

Hoe kan je meehelpen aan dit boek?

 

Verspreid deze oproep bij je familie, vrienden, kennissen en collega’s.
Of steun hen met een gift. Je ontvangt telkens een leuke attentie of reward. Dat gaat van een leuke e-card bij 10 euro, over een exemplaar van het boek bij 60 euro tot een lezing op maat bij 350 euro.

 

Ik steun de crowdfundingcampage

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw