Je bent hier » In samenwerking » Back office expertise energie en ecoconstructie bim

Back Office expertise Energie en Ecoconstructie (BIM)

Back Office expertise Energie en Ecoconstructie

In het kort

Sinds 2011 staat Dialoog in voor de Back Office expertise Energie en Ecoconstructie in opdracht van Leefmilieu Brussel. We staan de Brusselse adviseurs bij met vormingen en we beantwoorden telefonisch of per mail al hun technische vragen en het ontwikkelen van hulpmiddelen.

 

Over ‘Back Office expertise Energie en Ecoconstructie’

In 2011 besliste Leefmilieu Brussel om in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een EnergieHuis uit de grond te stampen. Woningeigenaars en inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen er in het Frans en in het Nederlands terecht voor individueel advies over het verduurzamen van hun woning, zowel op technisch, administratief als financieel vlak.

 

Naast een infoloket voor energie en ecoconstructie behoren ook huisbezoeken, de onmiddellijke uitvoering van kleine energiebesparende ingrepen, hulp bij premieaanvragen en begeleiding bij het opvolgen van eenvoudige renovatiewerken tot de taken van het EnergieHuis, zonder hiermee in het vaarwater van architecten te komen. Geen kleine opdracht, waarvoor op korte termijn voldoende ‘renovatieadviseurs’ opgeleid moesten worden.

 

Om deze kersverse adviseurs bij te staan in hun opdracht, lanceerde Leefmilieu Brussel een projectoproep voor de organisatie van een Back Office expertise Energie en Ecoconstructie, een oproep die Dialoog binnenhaalde. Sinds de opstart van het EnergieHuis in 2012 ondersteunen we achter de schermen de renovatieadviseurs op technisch vlak. Ons takenpakket bestaat onder meer uit het geven van vormingen, de opmaak van hulpmiddelen zoals technische fiches en thematische dossiers, tot het uitzoeken van het antwoord op complexere vragen. De tweetalige invulling van de opdracht en de Brusselse context met zijn eigen specifieke grootstedelijke renovatieproblemen vormen voor Dialoog een extra uitdaging bovenop de benodigde technische kennis om deze opdracht te volbrengen.

 

 Meer informatie

Iedereen die een woning in het Brussels Gewest bezit of huurt – dus bijvoorbeeld ook een Vlaamse eigenaar van een huurwoning in Brussel – kan bij Homegrade (de nieuwe naam van het energiehuis) terecht aan het infoloket in de Sint-Gorikshallen, mailsgewijs via info@homegrade.brussels of telefonisch op 1810.

Meer info op www.homegrade.be.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw