Je bent hier » De Koevoet 141 winter 2007

de Koevoet 141, winter 2007

Terug

de Koevoet 141

Vino Mundo

Een webshop van een gediplomeerd sommelier waar u op het gemak kunt rondneuzen in een aanbod van biologische, biodynamische en Fair Trade wijnen? Slechts één adres.Het proeven lukt nog niet helemaal digitaal maar ook daar wordt aan gewerkt.

Energiemeester Alex Schuberth

Interview met een energiemeester, natuurgids, duurzaam bouwer en waterzuiveraar in één persoon verenigd. Dat bespaart op transportkosten. “Wat is er mis met videoconferenties? Niet modern genoeg?”

30 jaar de Koevoet

Bioklimatische architectuur

Bioklimatische architectuur maakt maximaal gebruik van het energiepotentieel van de omgeving. Zon, lucht en wind worden optimaal in het ontwerp betrokken. Ontdek de geheimen van de windtorens uit Iran en Dubai.

Huis gezocht: sleutel-op-de-deur

Onze huisarchitect onderwerpt het lastenboek van een woning op plan aan een nauwgezet onderzoek.

Casana

Lang leve het Duurzaam Bouwen. Op het domein van Kamp C staat een modelwoning die één en ander wil toelichten.

Leve de vrijheid

Brits journalist Tom Hodgkinson pleit voor minder werken en meer tevredenheid. Word baas over je eigen leven en vertrouw op de Voorzienigheid.

Natuurlijk Slovenië

De voormalige deelstaat van Joegoslavië beschikt over een verbazingwekkende ecologische rijkdom. Wel oppassen voor beren en ringslangen.

Memogids

Vijfde editie van dè gids voor de bewuste consument.

Natuurrapport

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek publiceert om de twee jaar een lijvig rapport. Voornaamste conclusie: we gaan er niet op vooruit.

Boeken vol natuur (11)

Alweer een resem boeiende natuurboeken die zomaar uit de lucht komen vallen. Wat is er het lezen/aanschaffen waard?

Gevelbekleding

Verbouwen zit in de lift en niet zelden krijgen gevels van huizen een nieuw uitzicht. De gevel heeft niet alleen een esthetische functie, hij beschermt het gebouw en de achterliggende constructie ook tegen de elementen.

Na-isoleren van spouwmuren

Wie eigenaar is van een huis waarvan de buitenmuren enkel geïsoleerd zijn met een luchtspouw, kan overwegen om die spouw op te vullen met isolatiemateriaal. Waar moet je dan op letten?

Klussen zonder kemels

Lijmen en kitten voor de doe-het-zelver.

de Zonnearc presenteert

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw