Je bent hier » Cursussen » Een cursus organiseren » Dagcursussen

Dagcursussen

Mensen zitten nog vaak met vragen rond duurzaam bouwen. Om hen wegwijs te maken, goten we onze jarenlange ervaring en kennis in korte infosessies (2 uur) en een uitgebreide tweedaagse BouwTeamcursus.

 

Onze dagcursussen

 

Programma van de Bouwheer, een startpakket voor de (ver)bouwer

De cursus Programma van de Bouwheer is een goede inleiding op de BouwTeamcursus. Daar waar de BouwTeam cursus technische en praktische informatie aanreikt over energiezuinig en duurzaam (ver-) bouwen ligt het accent in Programma van de Bouwheer op het leren formuleren van uw bouw- en woonwensen. Zo krijgt u een overzicht van een aantal bouwstijlen, bouwmethoden, bouw- en woonconcepten. Thema’s zoals akoestiek, gebruiks- en kindvriendelijk bouwen en kleurbeleving komen eveneens aan bod. U krijgt inzicht in de mogelijke bouwverzekeringen en de samenwerking met de verschillende bouwpartners.

 

Programma: 1 zaterdag (van 9 tot 17 uur)

Prijs: 25 euro per deelnemer, te betalen door deelnemer.

De organisator betaalt niets maar staat in voor broodjes, zaal en promotie.

 

BouwTeam

Slim bouwen of verbouwen levert u heel wat op. Elke maand een energiefactuur die flink lager is bijvoorbeeld. Maar ook een gezonder en comfortabeler huis. Hoe u slim bouwt of verbouwt, dat leert u bij de BouwTeams. Tijdens twee zaterdagen krijgt u van een van onze bouwdeskundigen de nodige technische en praktische bagage rond duurzaam en energiezuinig bouwen. Altijd handig. Ook als u tijdens uw bouwproject zelf uw handen niet uit de mouwen steekt. Voorkennis is niet vereist. De informatie is neutraal en commercieel onafhankelijk, want Dialoog verkoopt geen enkel materiaal.

 

U kunt kiezen tussen twee formules:

1. BouwTeam cursus voor verbouwers

U krijgt van een bouwdeskundige gedurende twee volle dagen alle technische en praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig verbouwen. Zo bent u goed geïnformeerd in gesprek met architecten, bouwfirma’s en verkopers van allerlei materialen.

2. BouwTeam cursus voor nieuwbouwers

Vanaf 2021 is het BEN-principe (Bijna EnergieNeutraal) de standaard voor nieuwbouwwoningen. Dat betekent dat alle nieuwbouwprojecten aan een strenge energieprestatie-eis (E30) moeten voldoen. Tegelijk moet de resterende hoeveelheid energie die u nog nodig hebt, gedeeltelijk ter plaatse of uit nabijgelegen groene bronnen opgewekt worden. In deze cursus voor nieuwbouwers leert u hoe u met een evenwichtig maatregelenpakket BEN kunt bouwen.

 

Bij grondige renovaties kunnen particulieren onder bepaalde voorwaarden tot 10.000 euro premies ontvangen voor renovatiewerken. Wilt u uw inwoners grondig informeren over duurzaam bouwen, dan is de BouwTeam cursus voor verbouwers een ideale oplossing.

 

Programma: twee zaterdagen (van 9 tot 17 uur)
Prijs: 40 euro per deelnemer, te betalen door deelnemer en 645 euro (excl. verplaatsingsvergoeding) voor de organisator.

 

Dialoog verzorgt de inhoud van de cursus en gebruikt aangepast demomateriaal.
De organisator staat in voor de locatie, drank en broodjes en promotie.


Meer info

016 23 26 49

info@dialoog.be

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw