Je bent hier » Cursussen » Een cursus organiseren » Dagcursussen

Dagcursussen

Mensen zitten nog vaak met vragen rond duurzaam bouwen. Om hen wegwijs te maken, goten we onze jarenlange ervaring en kennis in korte Energiefit-sessies en uitgebreide tweedaagse Bouwfit-dagen.

 

Onze dagcursussen

 

Programma van de Bouwheer, een startpakket voor de (ver)bouwer

De cursus Programma van de Bouwheer is een goede inleiding op de Bouwfit-dagen. Daar waar de Bouwfit-dagen technische en praktische informatie aanreikt over energiezuinig en duurzaam (ver-) bouwen ligt het accent in Programma van de Bouwheer op het leren formuleren van je bouw- en woonwensen. Zo krijg je een overzicht van een aantal bouwstijlen, bouwmethoden, bouw- en woonconcepten. Thema’s zoals akoestiek, gebruiks- en kindvriendelijk bouwen en kleurbeleving komen eveneens aan bod. Je krijgt inzicht in de mogelijke bouwverzekeringen en de samenwerking met de verschillende bouwpartners.

 

Programma: 1 zaterdag (van 9 tot 17 uur)

Prijs: 25 euro per deelnemer, te betalen door deelnemer.

De organisator betaalt niets maar staat in voor broodjes, zaal en promotie.

 

Bouwfit-dagen

Fluvius en Dialoog ontwikkelden samen een tweedaagse cursus, waarin je alles te weten komt over duurzaam en energiezuinig bouwen of verbouwen. Voorkennis is niet nodig. We overstelpen cursisten niet met moeilijke technische termen, maar spreken jouw taal. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden de voor-en nadelen van materialen en technieken.

 

Je kunt kiezen tussen twee formules:

1. Een Bouwfit Renovatie:

Van een bouwdeskundige krijg je alle technische en praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig verbouwen. Handig, ook als je de werken niet zelf uitvoert, maar volledig overlaat aan vakmannen. De informatie komt uitstekend van pas bij gesprekken  met architecten, bouwfirma’s en vertegenwoordigers van bouwmaterialen.

 

2. Een Bouwfit Nieuwbouw:

Vanaf 2021 wordt het BEN-principe de nieuwe standaard voor nieuwbouwwoningen. BEN staat voor Bijna Energie Neutraal. Vanaf dan moeten alle nieuwe woningen voldoen aan de strenge energieprestatie-eis E30. De rest van de energie die je nog nodig hebt, moet plaatselijk of uit nabijgelegen groene bronnen worden opgewekt. In deze cursus voor nieuwbouwers leer je welke stappen je moet zetten als je bijna-energieneutraal (BEN) wilt bouwen.

 

Programma: twee zaterdagen (van 9 tot 17 uur)
Prijs: gratis voor organisator en deelnemer

 

Dialoog verzorgt de inhoud van de cursus en gebruikt aangepast demomateriaal.
De organisator staat in voor de locatie, drank en broodjes en promotie.


Meer info

016 23 26 49

info@dialoog.be

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw