Je bent hier » Bouwadvies » Info en tips over verbouwen » Vragen over isoleren onder de pannen van mijn hellend dak zit geen onderdak kan ik mijn hellend dak isoleren

Vragen over isoleren - Onder de pannen van mijn hellend dak zit geen onderdak. Kan ik mijn hellend dak isoleren?

Terug

Ja, op voorwaarde dat je eerst een onderdak plaatst. Een hellend dak zonder onderdak is niet regendicht. Zonder onderdak isoleren is geen goed idee. Mogelijke oplossingen zijn:

  1. Verwijder de dakpannen en latten en plaats een dampopen en winddicht afgewerkte onderdakplaat of –folie op de (houten) draagstructuur. Daarna kun je via de binnenzijde het dak isoleren, met isolatieplaten of met vlokken, en luchtdicht afwerken.
  2. Verwijder de dakpannen en latten, plaats een luchtdicht afgewerkt dampscherm op de (houten) draagstructuur en vervolgens hierop (via de buitenzijde) vormvaste isolatieplaten, een onderdak, nieuwe latten en dakbedekking. Een hellend dak dat via de buitenzijde geïsoleerd wordt bovenop de draagstructuur wordt een sarkingdak genoemd.
  3. Isoleer de zoldervloer: plaats een luchtscherm op de zoldervloer, vervolgens isolatie en een voldoende dampopen afwerking aan de bovenzijde die tevens als loopvloer kan dienen. De ruimte onder het dak kan je dan niet gebruiken als verwarmde ruimte, maar je kan de werken aan het dak nog even uitstellen. Een dak zonder onderdak is niet regendicht. Inspecteer dus regelmatig het dak, zodat je lekken tijdig kunt opsporen.

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw