Je bent hier » Bouwadvies » Info en tips over verbouwen » Vragen over duurzaam en spaarzaam waterbeheer kun je geen betonnen regenwaterput in je tuin plaatsen wat zijn de alternatieven

Vragen over duurzaam en spaarzaam waterbeheer - Kun je geen betonnen regenwaterput in je tuin plaatsen? Wat zijn de alternatieven?

Terug

Heb je geen toegang naar je achtertuin om een betonnen put te plaatsen, heb je evenmn plaats in je voortuin of kun je vanuit het toegankelijke deel van je tuin moeilijk leidingen trekken via een pomp naar je toilet, wasmachine en binnenkraan? Dan zijn er toch nog tal van mogelijkheden om regenwater op te slaan en te gebruiken.

 

Je kunt één of meerdere kunststof tanken in de kelder of een andere binnenruimte zetten. De afmetingen voor binnenopstelling zijn meestal aangepast aan de afmetingen van een deur. Opvouwbare tanken zijn een optie waar je met een tank met vaste afmetingen toch niet tot in de kelder of een andere opstelruimte geraakt. Tanken voor binnenopstelling hebben een maximale inhoud van 1000 à 1500 liter. Je plaatst er dus best meerdere naast mekaar als je voldoende water op voorraad wilt houden.

 

In een kruipkelder kun je een waterzak plaatsen. Daar kun je veel water in opslaan, maar hij neemt ook veel oppervlakte in omdat de hoogte beperkt blijft. Voor een kruipruimte is dat meestal geen probleem.

 

Een ondergrondse regenwatertank in de achtertuin van een rijhuis? Of zit je op rotsachtige bodem waar je niet diep kunt graven? Hiervoor bestaan er zeer vormvaste platte kunststof tanken, die je zelf ondiep kunt ingraven. Dit type vind je zowel in kleine als zeer grote tanks. Voor achtertuintjes bestaan er modellen die aangepast zijn aan de afmetingen van een deur. Zijn er niet te veel obstakels, dan draag je ze door je huis naar je achtertuin.

 

Is de binnenaansluiting praktisch niet mogelijk, maar benut je graag regenwater voor de tuin, dan kun je een eenvoudige regenwaterton op één afvoer van je dak plaatsen. Je vindt tonnen tot 2000 liter.

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw