Je bent hier » Alternatieve verwarmingsopties voor elektrische accumulatie

Alternatieve verwarmingsopties voor elektrische accumulatie

Terug

De hoge energieprijzen en het wegvallen van het uitsluitend nachttarief trekken meer en meer mensen over de streep om hun accumulatiekachels te vervangen. Maar wat zijn de alternatieven? We schuiven, vaak terecht, de lucht-luchtwarmtepomp naar voor als eenvoudige goedkope installatie met hoge winst op de energierekening. Toch is dit geen wonderoplossing op lange termijn.

 

Je moet rekening houden met tal van factoren voor je een keuze maakt. Niet alleen de investeringskosten, maar ook de levensduur van de installatie maakt ze al dan niet financieel interessant. Praktische belemmeringen sluiten sommige keuzes uit of betekenen uitstel tot je grondig gaat renoveren. Sanitair warm water zien we dikwijls over het hoofd, maar is vooral in goed geïsoleerde woningen en appartementen verantwoordelijk voor een groot deel van het verbruik voor verwarming en sanitair warm water.

 

Voor appartementen is het vaak nog complexer dan voor individuele woningen omdat dat je deels privatieve en deels gemeenschappelijke eigendom hebt. Aanpassingen aan je verwarmingsinstallatie overlappen dikwijls met gemeenschappelijke delen van het gebouw. Je hebt dan medewerking of toestemming nodig van de mede-eigenaars.

 

Voor wie het bos door de bomen niet meer ziet, overlopen we tijdens deze infosessie alle opties op korte en lange termijn, met oog voor de belangrijkste aandachtspunten.

 

Praktisch

Doelgroep: alle bouwers en verbouwers, geen voorkennis vereist

Programma: 2 uur

 

Cursusagenda bekijken

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw