Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » Koevoet 197 winter 2021

Koevoet 197, winter 2021

Terug

de Koevoet nummer 197

Natuurinclusief bouwen

Hoe maak je je huis aantrekkelijk voor dieren en planten? Vanaf het ontwerp kun je daar rekening mee houden. Nestkasten, groendaken en klimplanten behoren tot de mogelijkheden.

 

Klik om verder te gaan

Koken op een houtfornuis

Een houtfornuis doet tegelijk dienst als gigantische kookplaat, multifunctionele oven en houtkachel. Het is even wennen in vergelijking met koken op gas of elektriciteit maar eens je het in de vingers hebt, kan het feest beginnen.

Madame Zsazsa: Zaaigoed

Madame Zsazsa, pseudoniem van Kim Leysen, sloeg de hand aan de ploeg in haar moestuin en vertelt haar wedervaren in Zaaigoed. Een jaar lang zaaien, planten en oogsten samengevat in een handleiding die je op sleeptouw neemt.

Bas van Bavel: De onzichtbare hand

Psychoanalyticus Paul Verhaeghe bespreekt De onzichtbare hand van Nederlands historicus Bas van Bavel over de opkomst en neergang van markteconomieën.

Pleidooi voor een herbergzame wereld

Fons Jena stelt de vraag of we niet beter af zouden zijn met minder mensen. Dat zou alleszins een hoop problemen eenvoudiger maken.

Perziken uit eigen tuin

De krulziekte buitenhouden is één van de grootste uitdagingen voor de lokale perzikkweker. Biotuinier Alexander Kerbusch ondernam een reis naar Rusland en vond er meer uitleg en inspiratie.

Boeken vol natuur

De boeiendste, leerrijkste en meest praktische natuurboeken op een bedje van kerstversiering. Veel gezelliger wordt het niet.

Jason Hickel: Minder is meer

Economische krimp is de dada van economisch antropoloog Jason Hickel. We hebben geen groei nodig om welvarend te blijven, wel integendeel. “Mensen zitten gevangen in een systeem. Daarom erger ik me aan al die pleidooien voor consuminderen en anders gaan leven.”

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw