Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » Koevoet 196 herfst 2021

Koevoet 196, herfst 2021

Terug

de Koevoet nummer 196

Het InschuifHuis

“Het zou toch makkelijk zijn mochten we er een nieuwe woning kunnen inschuiven,” opperde een van de medewerkers van LabLand op de vraag naar goede manieren om oude rijwoningen te vervangen. En zo ging de bal aan het rollen.

 

Klik om verder te gaan

Nederlandse Bouwmeester

Rijksbouwmeester Floris Alkemade verzamelt in Panorama Nederland een berg ideeën om Nederland voor te bereiden op een leefbare toekomst. Daar valt misschien wel iets van op te steken.

Slow fashion

De mode-industrie is een sociale en ecologische ramp. Kleren worden amper gedragen voor ze op de grote afvalberg terecht komen. De beweging van de trage mode opereert nog in de marge maar kent een groeiend succes.

Circulair bouwen

Minder afval produceren is het doel van circulair bouwen. Hoe haalbaar en betaalbaar is dat voor particulieren? Experten Anne Paduart en Stijn Brancart geven uitleg: “Maak het vooral niet te moeilijk!”

Beton in de circulaire economie

Onderzoeksproject Circular.Concrete wil de milieu-impact van beton verminderen. Die is aanzienlijk omdat beton één van de meest gebruikte bouwmaterialen ter wereld is.

Renovatie station Wijgmaal (6): Circulair beton

Ook in onze nieuwe kantoren zal beton van de partij zijn maar we passen er wel zoveel mogelijk de circulaire principes op toe.

Bedden en paadjes (2)

Biotuinier Lieven David breekt een lans voor betonnen stoeptegels als moestuinpad. Liefst gerecupereerd, dat spreekt voor zich.

Boeken vol natuur

Wat hebben een Waddeneiland, een wereld zonder mensen en de fauna en flora van het Zoniënwoud met elkaar gemeen? Ze zitten alle drie in onze vaste boekenrubriek.

Sarah Devos met Begijn Le Bleu in het bos

Sarah Devos schreef een nieuw boek (‘Hemel’) en nam stand-up comedian en vogelkenner Begijn Le Bleu onder de arm voor een wandeling in natuurgebied de Lierman.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw