Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 192 herfst 2020

de Koevoet 192, herfst 2020

Terug

de Koevoet nummer 192

Het Consciencepad

De geschiedenis van het recreatief wandeltoerisme in Vlaanderen start in 1935. De Vlaamsche Toeristenbond (VTB) promoot het Consciencepad bij zijn meer dan 100.000 leden.

 

Klik om verder te gaan

Trage Wegen

“Het toerisme is de laatste decennia verworden tot een doorgedreven consumptiemachine.” De Dag van de Trage Weg nodigt op 17 en 18 oktober uit om dit tij te helpen keren.

Renovatie station Wijgmaal

In deze derde aflevering vervangen we de ingestorte vleugel van het stationsgebouw door een nieuwbouw met plat dak. Dat klinkt simpeler dan het is.

Open brief aan de Vlaamse regering

De renovatiegraad van gebouwen opkrikken geeft de economie zuurstof en helpt de klimaatverandering tegengaan. Bedrijven en verenigingen vragen om het beleid in die richting te sturen.

Energieopslag door zwaartekracht

Energieopslag is de heilige graal waar alle moderne ridders naar op zoek zijn. De alternatieven voor batterijen bestaan, maar ze hebben allemaal hun aparte trekjes. Wij richten onze schijnwerper op de zwaartekrachtlamp, een low tech parel.

Bouwtechnieken tegen oververhitting

Hittegolven doorstaan hoort er de laatste zomers gewoon bij. Deze woning combineert drie verschillende technieken die oververhitting voorkomen en is te bezichtigen tijdens de Ecobouwers Opendeurdagen.

Picos de Europa

De aantrekkingskracht van bergen werkt ook vanuit het noorden van Spanje. Tot 2600 meter hoog reiken de toppen in het nationale park Picos de Europa. Het verblijf in een parador is de kers op de taart.

Mark Lynas: Zes graden

Geen opwekkende lectuur, deze waarschuwing van klimaatactivist Mark Lynas. De veranderingen die we moeten doorvoeren om buiten de gevarenzone te blijven, zijn gigantisch. “Het is goed om te weten wat we dreigen te verliezen en wat de omslagpunten zijn.”

Boeken vol natuur

De krenten uit de pap gevist.

Beter na Corona: planetaire draagkracht

We overschrijden de grenzen van de planetaire draagkracht alsof het allemaal niet veel voorstelt. Gelukkig schept de Europese Green Deal perspectieven op een uitweg.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw