Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 191 zomer 2020

de Koevoet 191, zomer 2020

Terug

de Koevoet nummer 191

Vrachtfietsen

Vrachtfietsen of cargobikes zijn de moderne versies van de traditionele triporteur die honderd jaar geleden onze straten afschuimde. De topmodellen combineren technische snufjes met maximaal comfort en draagvermogen.

 

Klik om verder te gaan

Mijn grond is goud waard

Makelaar Joris Ockier beschrijft waar je op moet letten wanneer je een projectgrond wil verkopen in tijden van bouwshift.

Sono Sion

Als elektrische deelauto met zonnepanelen valt de Sono Sion extra op in het peloton van nieuwe prototypes.

Bioloog Hans Van Dyck

De biodiversiteit staat zwaar onder druk in ons land. Hans Van Dyck ziet mogelijkheden om daar iets aan te doen: “We hebben natuur nodig voor onze fysieke en mentale gezondheid.”

Renovatie station Wijgmaal (2)

Renoveren duurt altijd langer dan verwacht en valt meestal duurder uit. Op die regel zijn onze toekomstige kantoren geen uitzondering. Maar achter de schermen gonst het van bedrijvigheid.

Geschiedenis van het vegetarisme

Eet geen dierenleed blijkt al eeuwenlang een leidraad in verschillende culturen. Van Boeddhisten en Oude Grieken tot kerkvaders en abolitionisten.

Voedselbossen en eetbare parken

Meerjarige planten die een veelzijdiger oogst opleveren, dat is in een notendop de aantrekkingskracht van een voedselbos. “Een bos zorgt voor een pensioenspaarplan met gegarandeerde groei.”

Lekker gesmeerd

Elke ochtend boterhammen met spek als ontbijt? Dan biedt dit kookboek vegetarische alternatieven aan in alle smaken en kleuren.

Complementaire munten

Ons financieel systeem bepaalt hoe de economie draait: competitief, hiërarchisch, lineair, centralistisch en gigantisch. Alternatieve munten focussen op samenwerking en veerkracht. Monetair specialist Bernard Lietaer pleit voor een systeemverandering.

Boeken vol natuur

Een selectieve greep uit het diverse aanbod met een Friesland special als bonus.

Huis van Hout

Een houtskeletwoning zelf bouwen is geen sinecure. Koevoetredacteur Stijn Gheysen zette zijn schouders eronder en legt uit hoe hij dit avontuur tot een goed einde bracht.

Dialoog doet het weer

De EnergieCoöperatie Oost-Brabant (ECoOB) verzamelt burgers die investeren in zonne-energie.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw