Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 187 zomer 2019

de Koevoet 187, zomer 2019

Terug

de Koevoet nummer 187

Steven Vromman: Het begin van een andere wereld

Rampspoed dreigt langs alle kanten maar de Low Impact Man geeft niet op. Een soberder leven met minder druk op de ketel kan ons collectief geluksniveau gevoelig doen stijgen.

 

Klik om verder te gaan

Vogezen, wandel- en fietsgebergte

Een middengebergte op nog geen dagreis met auto of trein, dat opent perspectieven. Voor wandelaars en fietsers zijn de Vogezen een uitgelezen bestemming.

Wegen naar een duurzame energietoekomst

De energietransitie is in volle beweging en kan nog alle kanten uit. In hun nieuwe boekje pleiten Willy Lievens en Hilde Decoene van de Zonne-arc voor energiebesparing en waarschuwen ze voor hoge elektriciteitskosten.

Oververhitting voorkomen

Met vorige zomer nog vers in het geheugen vraag je je misschien af wat je kan doen om je huis te beschermen tegen oververhitting. In een eerste aflevering bekijken we de bouwkundige maatregelen.

Biotuinieren zonder zorgen

Welke rassen bramen en frambozen kies je voor je tuin en hoe onderhoud je ze?

Notre-Dame

Belgisch eco-architect Vincent Callebaut ontwierp een nieuw dak voor de Notre-Dame en maakt van de brand een kans op nieuwe glorie.

Circulaire economie voor auto’s

Doen autofabrikanten aan circulair design of is dat een fabeltje? Een interview met vertegenwoordigsters van Febelauto en ovam.

Boeken vol tuinen

Voor de verandering selecteerden we deze keer enkel tuinboeken: over permacultuur, kleine tuinderijen en voedselbossen.

Thuisbatterijen

Zijn thuisbatterijen een goede investering en wat is de impact van de digitale elektriciteitsmeter? We onderzoeken het en komen tot een conclusie.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw