Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 183 zomer 2018

de Koevoet 183, zomer 2018

Terug

de Koevoet nummer 183

Verbindende architectuur in plaats van woontorens

Stedenbouwkundig ontwerper Hugo Vanderstadt pleit voor meer woonkwaliteit in de centra van dorpen en steden. “Het is zeer goed dat mensen levenslang in hetzelfde huis wonen.”

 

Klik om verder te gaan

Hoeveel energie hebben we nodig?

Het energieverbruik is, zoals veel andere dingen, ongelijk verdeeld. Hoe krijgen we daar een beter evenwicht? “De spanning tussen energiebesparing en energiearmoede kan alleen maar worden opgelost als mensen met een hoog energieverbruik hun verbruik terugschroeven.”

Donut- en Gemene Goed economie

In een dubbelinterview leggen de Britse Kate Raworth en de Oostenrijker Christian Felber uit waarom hun recente boeken over een andere economie zo’n onverwacht succes zijn.

Tomatenziekte

Wat te doen bij aantasting van je tomaten met die typische bruine vlekken en hoe kun je ze voorkomen?

Warmtepomp

Is de elektrisch aangedreven lucht-warmtepomp de beste keuze voor de verwarming van je woning? De gasgestookte absorptie warmtepomp biedt op termijn misschien een alternatief.

De verwarming van de toekomst

Hoe verwarmen we onze huizen en ons sanitair water in 2050?

Boeken vol natuur

Natuurreis Noord-Portugal

Weidse landschappen, bloemenpracht en uitzonderlijke vogels en insecten in een regio die nog niet kreunt onder het massatoerisme.

Veranderingsgericht bouwen (2)

Architecte Mieke Vandenbroucke presenteert een demonteerbare opbouw voor een binnenwand, een tussenvloer en een plat dak.

Humusatie

In de grond zijn we allemaal gelijk. Of toch niet helemaal: je kunt je laten begraven of cremeren. Allebei met milieubelasting tot gevolg. Humusatie of compostering van het lichaam na de dood doet de aarde herleven.

Dialoog doet het weer

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw