Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 170 lente 2015

de Koevoet 170, lente 2015

Terug

Gratis geld voor iedereen

De jonge Nederlandse schrijver en medewerker van De Correspondent Rutger Bregman haalt het utopisch denken vanonder het stof. Het basisinkomen is één van zijn blikvangers naast vijf andere wereldschokkende ideeën.

 

Klik om verder te gaan

Stroomopwaarts ondernemen

Onze reporter inspecteert de passieve bio-ecologische nieuwbouw van Stroomop en leert bij over houtkachels en balansventilatie.

Jeremy Rifkin

De Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin begeleidt Europese en Chinese regeringsleiders naar een derde industriële revolutie. De toekomst is digitaal en groen.

Nieuw leven voor oude villa’s en fermettes

Overmaatse oude huizen hebben hun beste tijd gehad nu de klemtoon ligt op kernversterking. Opsplitsing tot kleinere eenheden en doordacht renoveren zijn mogelijke oplossingen.

Countdown 2020

Invasieve exoten bedreigen bij gebrek aan natuurlijke vijanden de inheemse biodiversiteit. Door ze niet aan te planten in je eigen tuin help je mee om hun verspreiding onder controle te houden.

Circulaire economie

Willen we dingen hebben of willen we ze gebruiken? De deeleconomie rukt op maar heeft ook schaduwkanten. Bedrijven als Uber en Airbnb zetten de markt op zijn kop.

Duurzaam verbouwen in praktijk

Energiedeskundige Peter Herman besloot zijn rijhuis in het Gentse energieneutraal te renoveren. “Om alle koudebruggen weg te werken was binnenisolatie de enige optie.”

Leuven Klimaatneutraal 2030

Dialoog stond mee aan de wieg van het netwerk van bedrijven en organisaties die Leuven klimaatneutraal willen maken tegen 2030.

Biotuinieren met successie

De natuur heeft een onbedwingbare neiging om blote grond te bedekken. De soorten planten die mekaar opvolgen in verschillende stadia variëren van pioniers- tot bosvegetatie.

Boeken vol natuur

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw