Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 165 winter 2013

de Koevoet 165, winter 2013

Terug

Solar Zonder Grenzen

Initiatiefnemer Bert Bernolet is enthousiast over de eerste zonnekiosk in Sierra Leone: “Het stadje Bonthe heeft nu, dankzij de SMS4light-actie, fatsoenlijke verlichting. De mensen in het dorp reageren euforisch.”

 

Klik om verder te gaan

Kringloopeconomie

Zwitsers architect Walter Stahel is een eminent lid van de Club van Rome. Hij gelooft dat een kringloopeconomie meer werk oplevert en minder broeikasgassen uitstoot.

Countdown 2020: voorjaarsbloeiers

In het vroege voorjaar is het aantal nectarleveranciers beperkt. Door hondsdraf, bonte krokus of paardenbloem een kans te geven in je tuin, help je de eerste bijen, hommels en vlinders met overleven.

Natuurreis Tenerife

Keer het massatoerisme de rug toe en laat je op Canarisch Eiland Tenerife verrassen door de landschappen rond vulkaan El Teide, de wilde fauna en flora in de barranco’s en de beroemde laurierbossen.

Groene energie in de biotuin

Ecotuinier Lieven David presenteert vier doorlevende groenten.

Duurzaam bouwen in praktijk

Architect Bjorn Vanoppen ontwierp een nulenergiewoning voor zijn zus en won er prompt de Duurzaam Bouwen Award van de Provincie Limburg mee.

Compacte platte daken

Compacte platte daken worden geïsoleerd tussen de houten roostering van het dak in plaats van bovenop de draagstructuur.

De milieukost van bouwmaterialen

Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) klasseert bouwmaterialen volgens hun impact op het milieu. Naar aanleiding van enkele spectaculaire wijzigingen in de ranglijst vroegen we Peter Thoelen, directeur van VIBE, naar een reactie.

Lage-energie schoolgebouw

Kristel Verbeek van de Thomas More Hogeschool in Geel verschaft tekst en uitleg bij de nieuwe blok op de campus.

Boeken vol natuur

De recente oogst uit boekenland blinkt uit in verscheidenheid: oude vaderlandse bossen, minder tarwe eten en een doorlichting van de energiesector spannen de kroon.

Renoveren voor de toekomst

De renovatie van een oude boerderij tot een slimme nulenergiewoning zit in de fase van de isolatie en luchtdichting.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw