Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 164 herfst 2013

de Koevoet 164, herfst 2013

Terug

Printen in 3D

De mogelijkheden van 3D-printen zijn bijna onbeperkt en we staan nog maar aan het begin. Wij maken u wegwijs en werpen een voorzichtige blik in de toekomst.

 

Klik om verder te gaan

Schitterende rotzooi

Upcycling geeft materialen niet alleen een tweede leven, het doet ze ook in waarde stijgen. Van afval kunst maken is daar een verrassend voorbeeld van.

Natuurreis Bulgarije

Uitgeverij Crossbill nodigde onze redacteur Herman Dierickx uit om mee te schrijven aan de nieuwste natuurreisgids over Bulgarije. Dat moesten ze hem geen twee keer vragen.

Groene energie in
de biotuin (2)

Doorlevende eetbare planten leveren het hoogste energetische rendement. Jaar na jaar dragen zij vrucht met een minimum aan onderhoud.

Wandelen met Flora

Nick Meynen ondernam met vrouw en (baby)dochter meerdaagse wandeltochten door de volledige Pyreneeën en schreef zijn ervaringen en gedachten neer.

Wandelen als nieuwe religie

Van al die zuivere berglucht krijgt een mens ideeën die hij onder ‘wandelisme’ groepeert: een levensbeschouwing die onze band met de natuur nieuw leven wil inblazen.

Ecobouwers Opendeur

Duurzame architectuur

Architect Davy Stroobants liet zich voor het ontwerp van zijn eigen woning goed gaan: een duurzaam experiment met moderne accenten.

Countdown 2020

De aanleg van een bloemenweide in uw tuin komt niet alleen de bijen, maar ook de vlinders en andere insecten ten goede.

Boeken vol natuur

Renoveren voor de toekomst

Mobilotoop

Mobiel blijven in de stad van de toekomst zal nog geen klein beetje problematisch zijn.Het Mobilotoop-project vat de heilige koe bij de horens en schuift de multifunctionele fiets naar voor als mogelijke oplossing.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw