Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 163 zomer 2013

de Koevoet 163, zomer 2013

Terug

Eva Peeters

Eén van die vrouwen is Eva Peeters. Zij schreef het leeuwendeel van de speelse teksten en weet dus waarover het gaat: “Zolang ik mijn handen maar niet in een composttoilet moet steken of dieren moet doden.”

 

Klik om verder te gaan

Groeten uit Transitië

Vijf vrouwen brengen verslag uit van hun zoektocht naar praktische oplossingen voor vervuilende gewoonten. Als ervaringsdeskundigen wijzen ze de weg naar Transitië, het beloofde land waar het goede leven heerst.

Countdown 2020: Sporkehout

Een nobele onbekende misschien, maar deze struik is een goudmijn voor insecten en vogels: ontdek het sporkehout of vuilboompje.

Huisje 54

Een  bouwproject afronden zonder een fase van diepe vertwijfeling of ja, zelfs lichte wanhoop te moeten doorspartelen is verdacht. Dat hoort er gewoon bij. Onze redacteur-verbouwer kreeg er mee te maken bij het graven van de funderingen voor de tuinmuur.

Hans Bruyninckx

Tot voor kort was hij nog voorzitter van de Bond Beter Leefmilieu, nu deelt Hans Bruyninckx de lakens uit op het Europees Milieuagentschap.

Passief bouwen in praktijk

Architecten Robbe Van Caimere en Nikolaas Martens (MVC Architecten) vervingen een bouwvallige rijwoning door een passieve nulenergiewoning in Sint-Niklaas. Een voltreffer op vlak van duurzaamheid en esthetica.

Soort zoekt soort: doorlevende kolen

De wilde kool is voorloper van een hele reeks nieuwe soorten waaronder de meerjarige kolen. Laat het eeuwig moes uw verbeelding prikkelen.

Joris Luyendijk

Nederlands journalist Joris Luyendijk bericht van binnenuit over de financiële wereld en moet vechten om niet cynisch te worden: “Soms denk ik: het heeft geen zin om me ertegen te verzetten.”

Natuurreis Noordoost-Spanje

Het noordoosten van Spanje is een ideale vakantiebestemming voor wie houdt van de wilde natuur. Honderden gieren cirkelen boven je hoofd terwijl je het landschap doorkruist.

Renoveren voor de toekomst

De Energiebijbel

Boeken vol natuur

De warmtepompboiler

De warmtepompboiler onttrekt warmte aan de lucht om sanitair warm water te produceren. Hoe efficiënt is deze techniek?

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw