Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 162 lente 2013

de Koevoet 162, lente 2013

Terug

Groene energie in de biotuin

Hoe zouden onze tuinen er uit zien na de piekolie, dus met een pak minder of zonder fossiele brandstoffen? Ziedaar het uitgangspunt van biotuinier Lieven David voor deze nieuwe reeks. Om af te trappen: tien suggesties om op te schuiven in de richting van meer zelfvoorziening.

 

Klik om verder te gaan

Energiezuinig verbouwen in praktijk

Architecte Liesbeth Liefsoons verbouwde een oud boerderijtje tot een lage-energiewoning in Lummen. Een staaltje vakwerk dat tot voorbeeld strekt.

De mythe van de groene economie

Onderzoekers Matthias Lievens en Anneleen Kenis ondergraven de talrijke mythes die de grondslag vormen van de groene economie. Onder luid trompetgeschal vanuit de brede milieubeweging gaan zij overal te lande in debat over hun zienswijze.

Huisje 54: verlichting

Wees een licht voor uzelf. En daarnaast: kijk uit naar wat achterblijft in afvalcontainers bij verbouwingswerken. Een zoektocht die onze redacteur geen windeieren heeft gelegd: hij vond TL-armaturen van de bovenste plank waarin een vleugje van de beste wijnaroma’s bleef hangen. Lichtaccenten breng je dan nog à volonté aan met ledstrips.

Subsidies voor energiebesparing in 2013

Countdown 2020

Welke soorten bloemen, kruiden, struiken en bomen zaai en plant ik best in deze periode? Herman Dierickx presenteert zijn lijstjes met favorieten.

Renoveren voor de toekomst

Energiezuinig bouwen in praktijk

Binnenhuisarchitecte Martine Ceymeulen vond hartje Mechelen een perceel bouwgrond in een binnengebied waar ze een vrijstaande lage-energiewoning bouwde. Een groene oase in de stad.

Boeken vol natuur

Meten van ventilatiedebieten

Bij mechanische ventilatiesystemen is het van belang dat voldoende vervuilde binnenlucht wordt afgevoerd en vervangen door verse buitenlucht. Correct meten van deze luchtdebieten is moeilijker dan het lijkt.

Renovatieadvies@home

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw