Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 160 herfst 2012

de Koevoet 160, herfst 2012

Terug

Tem het bankwezen

FairFin nagelt de grootbanken aan de schandpaal. Ondanks de gladde public relations machine heeft de sector nog te weinig lessen getrokken uit de crisis. “Het casino draait op volle toeren.”

 

Klik om verder te gaan

Ecobouwers opendeur

Yann Arthus-Bertrand

Zijn nieuwe film Planet Ocean toont de schoonheid van de minst bekende regio op aarde. En de gevaren die haar bedreigen. “Wat we nodig hebben, is een spirituele revolutie.”

Passief bouwen in praktijk

Ann Baert bouwde een massieve passiefwoning met klassiek metselwerk. Haar ervaring met duurzaam bouwen kwam goed van pas.

Countdown 2020

De onvolprezen vlierstruik verdient een plek in elke tuin. Als levende apotheek voor mens en dier vervult hij een vitale rol. En van de bloesems kun je zelfs champagne maken.

In de biotuin

Door biozaad te kopen, zelf te winnen en te ruilen hou je oude en minder commerciële rassen mee in stand.

Navulling spouwmuren

U wilt extra besparen op uw energiefactuur? Dan is het vullen van de spouw met een isolatiemateriaal een optie. Gemiddelde terugverdientijd met de premie van de netbeheerder inbegrepen: vijf jaar.

Ecobouwers basis opendeur

Verglaasd bestaan

Grote raampartijen tot op de grond zijn populair. Dikwijls kiezen architecten voor deze oplossing zonder stil te staan bij mogelijke alternatieven of nadelen. Een poging tot bezinning.

Subsidies zonnepanelen

Boeken vol natuur

De energiecirkel

Een theoretisch concept dat ingenieurstudenten helpt bij het berekenen van het primaire energieverbruik van energieprocessen. En waar u misschien ook nog iets van kunt opsteken.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw