Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 159 zomer 2012

de Koevoet 159, zomer 2012

Terug

Groenten in potten

Groenten in potten kweken is een goed idee voor wie enkel een kleine stadstuin, vensterbank of balkon ter beschikking heeft.

 

Klik om verder te gaan

Belgerinkel

Fietsnetwerk Wallonië

Pedaalridders en -jonkvrouwen, verheugt u. Vakantieland Wallonië nodigt u uit om zijn trage wegen te verkennen langs de RAVeL De historische en natuurlijke attracties onderweg zijn zuivere bonussen.

Fair Trade wasproducten

Stefan Peeters, zaakvoerder van Fair in Trade, produceert wasmiddelen op basis van palmpitolie onder de naam Rhytmic Power.

Energiezuinig bouwen in praktijk

Architecte Liesbeth Vanderschueren verbouwde haar eigen rijwoning en liet een nieuwe aanbouw in houtskelet optrekken. “We hebben veel bijgeleerd, onder andere door dingen zelf te doen.”

Countdown 2020

Oude, verweerde muren hebben een enorm potentieel om je tuin aantrekkelijk te maken voor fauna en flora. Zeker als de zon er op schijnt.

Bostoen ecovillage

Sleutel-op-de-deur bouwfirma Bostoen pakt uit met plannen voor passieve ecowijken. Groene zones spelen daarin een prominente rol.

 

Energievreters

Je huis zit misschien wel vol met energievreters zonder dat je het beseft. Op een federale website kun je berekenen hoeveel warmte verloren gaat door je dak, muur en vensters en hoe je daar iets aan kunt doen. Idem voor verlichting, elektrische toestellen en zelfs auto’s.

Complementaire munten

Monetair expert Bernard Lietaer houdt een vurig pleidooi voor de introductie van alternatieve munten. “Een monetair systeem dat gedreven wordt door verschuldigde intrest verhindert de voortgang naar een duurzame economie.”

Boeken vol natuur

Kempen en Maasland

Uitgeverij Crossbill heeft een ijzersterke reputatie op vlak van natuurreisgidsen. De uitgave over Kempen en Maasland bijt de spits af in ons taalgebied.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw