Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 158 lente 2012

de Koevoet 158, lente 2012

Terug

Tobias Leenaert over vegetarisme

Als directeur van EVA promoot Tobias Leenaert dag in, dag uit het vegetarisme. "Waar ik hoegenaamd niet meer in geloof is in mensen schuldgevoelens aanpraten."

 

Klik om verder te gaan

BouwTeamenquête

Een enquête onder de deelnemers aan de BouwTeamcursus bevestigt wat wij in onze wildste dromen bijeen fantaseerden: een enorm tevreden publiek dat al onze theorieën vlekkeloos uitvoert.

Bouwen met stro

Architecten Herwig Van Soom en Henk Van Aelst houden van stro. Hun realisaties spreken voor zich. Zelfs rijhuizen kunnen perfect met muren van stro worden gebouwd.

Herman Konings

Trendwatcher Herman Konings laat zijn licht schijnen op de kostprijs van huizen. Zijn we bereid om kleiner te gaan wonen of prijkt het droomhuis met alles erop en eraan nog steeds bovenaan onze wenslijst?

In de biotuin

Jaagt u met harde hand alle dieren uit uw tuin weg of laat u de lokale natuur in uw voordeel werken? In het laatste geval krijgt u een hoop compost en amusement in ruil.

Centrale warmtezuil in een passieve woning

Marcel en Gerda Degraeve bouwden een passieve stek in Ieper. Een centrale warmtezuil verwarmt hun woning. Een experiment dat de standaardoplossingen uitdaagt.

Leemcursus

Countdown 2020

De lenteschoonmaak is een uitgelezen moment om de bloemen en de bijen in uw tuin te verenigen.

Trias Energetica

De Trias Energetica heeft haar beste tijd wel gehad. Tijd voor de Nieuwe Stappenstrategie. In Rotterdam hebben ze de boodschap begrepen.

De Brenne

Het regionale natuurpark van de Brenne trekt elk jaar talloze liefhebbers aan. Kenners die de rijke fauna en flora van de uitgestrekte historische graslanden naar waarde schatten.

Boeken vol natuur

Recyclage zonnepanelen

Hydraulisch inregelen van de centrale verwarming

Besparen op elektriciteit

De prijzen stijgen en het gemiddelde verbruik ligt nog altijd aan de hoge kant. Besparingstips zijn dan ook goud waard.

 

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw