Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 156 herfst 2011

de Koevoet 156, herfst 2011

Terug

Verwarmingstips

Met de herfst voor de deur gaat de kachel weer aan. Enkele simpele tips om u de komende winter niet blauw te moeten betalen aan verwarmingskosten.

 

Klik om verder te gaan

Ecobouwers Opendeur

Project Soleil Congo

Zonnepanelen kunnen meer dan een zwembad verwarmen. Met de nodige logistieke hulp geraken ze tot in afgelegen gebieden van het verre Congo.

Energiezuinig bouwen

Architect Niko Wauters is zich bewust van de noodzaak om energiezuinig te bouwen. De extra investeringen leiden tot besparingen op de energierekening. In de praktijk durft een en ander toch nog complexer uit te vallen.

Energiejacht

Countdown 2020

Talloze insecten vinden in de stengels van afgestorven, uitgebloeide planten een plek om te overwinteren en een kraamkamer voor de volgende lente.

Boeken vol natuur

In de biotuin

Je kan ze voor deur leggen als versiering of bewaren om er soep of zelfs frietjes van maken. Met pompoenen kan je alle kanten uit.

Hongerige stad

Dag in, dag uit worden tonnen voedsel van het platteland naar de steden vervoerd. Brits architect Carolyn Steel legt uit waarom deze scheve verhouding kwalijke gevolgen heeft.

Lesbos

Lesbos is een van de grotere Griekse eilanden waar nog rust heerst en de natuur vrij spel krijgt.

Koken met An

Fred Pearce

Klimaatauteur Fred Pearce overschouwt de strijd tegen de klimaatverandering en dringt aan op een nieuwe levensstijl voor de rijke landen.

Warmtepomp

Een vergelijkend onderzoek van de kosten en baten van verschillende soorten warmtepompen en condenserende verwarmingsketels.

Optoppen met hout

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw