Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 155 zomer 2011

de Koevoet 155, zomer 2011

Terug

Oversubsidiëring zonnepanelen

Betalen voor de zonnepanelen van je buurman? Eandis is er in geslaagd de discussie te vervalsen en daarmee de hele operatie in een slecht daglicht te stellen. Maar er valt wel een en ander op te merken aan het subsidiesysteem.

 

Klik om verder te gaan

Fukushima mon amour

Na de fysieke, de mentale meltdown. Willy Lievens sprokkelt uit de vaderlandse pers de snedigste commentaren bijeen en moet daarna dringend uitwaaien aan de Noordfranse kust in Gravelines. Waar hij nogmaals met de neus op de feiten belandt.

Het einde van het nucleaire tijdperk

Energiedeskundige Aviel Verbruggen gelooft in de combinatie van hernieuwbare energie met ambitieuze energiebesparing om het atoomtijdperk uit te wuiven en tegelijk het klimaat te redden. “Het oude model is dood, maar dat besef is nog niet doorgedrongen.”

Taxistop vakantieformules

Countdown 2020

Een poel of vijver aanleggen in je tuin oefent een geweldige aantrekkingskracht uit op tal van organismen.

Brute haai tech pech

De àndere Kris Peeters bekwaamt zich in mobiliteitskwesties en zit niet verlegen om een straffe stelling. “Gelukkig leven wij, anders dan de Japanners, in een perfect land.”

Foto Vélo

Twee fietsfanaten zetten koers richting China. Na een jaar staat er 20 000 km op de teller. Culturele en andere schokken bij de vleet. Foto Vélo bundelt de mooiste foto’s met terloopse beschrijvingen en gevatte observaties.

In de biotuin

De kunst van het tomaten kweken. Welke rassen kiezen en hoe ze te verzorgen? Biotuinier Lieven David raakt er niet over uitgepraat. Ter plaatse gaan proeven is mogelijk.

Binnenisolatie

Onder bepaalde voorwaarden kan binnenisolatie een goede oplossing zijn. Een bezoek aan de snoezelruimte van het vrijetijdscentrum voor mensen met een beperking Het Balanske trok ons helemaal over de streep.

Boeken vol natuur

Een handvol populaire natuurgidsen komt zeker van pas nu de jaarlijkse vakantie weer voor de deur staat.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw