Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 153 winter 2010

de Koevoet 153, winter 2010

Terug

Wild Europa

Een fotografische expeditie naar het bonkende hart van de wildernis op het Europese continent. Zien is geloven.

 

Klik om verder te gaan

Radicaal design

Vergeet alles wat u geleerd hebt. De oplossing van een probleem ligt dikwijls in een nieuwe manier van kijken die voordien werd afgedaan als absurd. Dat levert technologische hoogstandjes op als de eenwielige elektrische scooter en de hexacopter.

De Abruzzen

Onze reporter streek neer in de bergen van de Italiaanse Abruzzo en belandde in een paradijselijke bed & breakfast. En toen moest de verkenning van de regio nog beginnen.

Boeken vol natuur

La Tour de Bruxelles

Welvaart zonder groei

Brits econoom Tim Jackson zaagt aan de poten van de divan waarop het dogma van de economische groei zich languit te rusten heeft gelegd.

De elektrische fiets

Als Fabian Cancellara er mee weg komt, waarom zou u dan niet aan de trapassistentie gaan? Vooral bij steile hellingen een gevoel apart.

De Lusthof

Zelfs in de winter blijft er werk aan de biotuin: het is volop oogsten, zaaien en experimenteren geblazen. Maar toch ook niet vergeten de feeërieke pracht te bewonderen. Daar krijgen we het warm van.

Met de zon op het dak

Zonnepanelen op uw dak plaatsen blijft een erg lucratieve ingreep. Premies, fiscale voordelen en gratis energie maken van deze investering een gouden zaak. Mits alles goed geïsoleerd, dat spreekt.

Passiefdorp in Waals-Brabant

Van passiefhuis naar ecowijk en passiefdorp. Een voormalige zandgroeve wordt omgetoverd tot een nulenergiedorp zonder koolstofuitstoot.

Energiezuinige renovatie

Het lehr-project bestudeert hoe renovatieprojecten zo energiezuinig mogelijk kunnen uitgevoerd worden. Met een voorbeeldproject uit De Pinte waar een halfopen bebouwing naar passiefstandaard werd omgezet.

350.org

De Zonnearc presenteert

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw