Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 148 herfst 2009

de Koevoet 148, herfst 2009

Terug

de Koevoet 148

Zelf je dak isoleren

Wie nog tijd heeft en niet te beroerd is om zelf de handen uit de mouwen te steken kan zijn voordeel doen met deze handleiding om dakisolatie correct aan te brengen.

 

Klik om verder te gaan

Open klimaathuizen

Biomimetica

Moeder Natuur experimenteert al bijna 4 miljard jaar met haar design. Al zolang de planeet bestaat overleven enkel de beste ontwerpen. Dit inzicht zou de mens kunnen overhalen om leentjebuur te spelen en eens over de haag te kijken.

Spieken bij de natuur

Zo gezegd, zo gedaan. En wat blijkt: er wordt enkel gewerkt met lokale grondstoffen en hernieuwbare energie. De resultaten zijn niet zelden kaakbeenontwrichtend. Wetenschappers geloven hun ogen niet en breken hun hersens over de vraag welk genie hier aan het werk is geweest.

Het Open Veld

En de boer, hij ploegde voort met een gerust gemoed want de aandeelhouders hebben hun bijdrage gestort. Tom Troonbeeckx stichtte het eerste community supported agriculture bedrijf in het land en heeft hoegenaamd geen spijt.

Boeken vol natuur

De Waalse natuur doet het goed: meer diversiteit en open ruimte en minder vervuiling dan in het Vlaamse groen. Op ontdekking bezuiden de taalgrens met enkele recente boeken als gids.

Atlas Ferraris

Woorden schieten te kort om deze kloeke klassieker te beschrijven. "Uiterst gedetailleerde topografische stafkaart die het Belgische grondgebied op het einde van de achttiende eeuw in beeld brengt", komt zelfs niet in de buurt.

1000 plekken in België

De '1000 plekken'-reeks zakt af naar België en komt goedgevuld en met een stevig stuk in de kraag terug thuis.

Energielabel voor houtkachels

Luchtdicht bouwen
De verschillende soorten wanddelen (massiefbouw, lichte constructies en schrijnwerk) en de materiaalkeuze worden van dichtbij bekeken.

Natuurlijk wonen

VIBE stelt de algemene principes van bio-ecologisch (ver)bouwen voor, aangevuld met concrete projecten.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw