Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 147 zomer 2009

de Koevoet 147, zomer 2009

Terug

de Koevoet 147

OpenRuimte AdemRuimte

Meer welvaart met minder milieudruk. Daar stuurt dit manifest over de ruimtelijke ordening op aan. Vlaanderen enkel beschouwen als logistieke draaischijf en transitzone levert te veel transport- en aanverwante problemen op.

 

Klik om verder te gaan

Gifvrije tuinen

De nieuwe campagne van Velt daagt je uit. Wie durft er aan de slag in de tuin zonder pesticiden of kunstmest te gebruiken?

Belgische topnatuur

Herman Dierickx selecteerde veertig nationale hotspots die enkel met superlatieven kunnen beschreven worden. Marc Slootmaekers keek ernaar en legde alles vast op de gevoelige plaat.

Belgisch Budget Bouwboek

Originele architectuur en een bescheiden budget vormen geen onmogelijke combinatie. In alle stijlen en met de materialen die best aansluiten bij jouw situatie en persoonlijke voorkeur. Honderd verzamelde projecten strekken tot voorbeeld.

Tegelkachels bis

Lezers kropen in de pen om te reageren op de artikels over tegelkachels in ons vorige nummer. Genoeg stof om zelf nog eens de puntjes op de i te zetten en de grove bezem boven te halen.

Massiefpassief

Passiefhuizen werden tot voor kort opgetrokken in houtskelet. Een massief passiefhuis bewijst dat het ook kan met de vertrouwde baksteen.

Groene gevels

U overweegt een klimplant tegen uw gevel te plaatsen? Dat levert een boel voordelen op maar wel even stilstaan bij welke soort u best kiest.

Voorbij het kapitalisme

Dirk Barrez over de nood aan een menselijke samenleving en een economisch systeem dat de planeet niet opvreet.

Boeken vol natuur

Een selectie waarin de waarde van de soortenrijkdom centraal staat. Hoe meer verschillende dier- en plantensoorten, hoe steviger het ecosysteem.

Luchtdicht ontwerpen

De luchtdichtheid van de gebouwschil (vloeren, gevels, schrijnwerk en dak) bepaalt in grote mate het energieverbruik van een gebouw.

Microwarmtekrachtkoppeling

Warmtekrachtkoppeling betekent een gelijktijdige productie van elektriciteit en warmte in één en dezelfde installatie. Vooral bekend omwille van industriële toepassingen maar de laatste tijd ook in de belangstelling door kleinschalige toepassingen. Bijvoorbeeld in particuliere woningen.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw