Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 143 zomer 2008

de Koevoet 143, zomer 2008

Terug

de Koevoet 143

Bouw- en energieadvies

Onze reporter trok in het kielzog van onze adviseur mee op pad naar Wezenbeek-Oppem waar vrijelijk van gedachten werd gewisseld met een plaatselijke bouwheer en architect.

 

Klik om verder te gaan

Dioxine in scharreleieren

De haan heeft het gedaan. Het dioxinegehalte in eieren van particuliere kippenhouders is veel te hoog. Velt geeft tips om de schade te beperken.

Gevelbekleding

Gevels van huizen worden hoe langer hoe meer bekleed met keramische materialen. Of het nu om baksteenstrips, tegels of pannen gaat, uw gevel wordt er telkens beter van.

Recycleren met stijl

Wie nog nooit bij het groot huisvuil of op de ouderlijke zolder een oude kast of zetel heeft gevonden die perfect blijkt te passen in het eigen interieur, mist een geweldige aha-ervaring. Het Britse echtpaar Mark en Sally Bailey neemt op deze manier een heel huis onder handen. Redden, repareren, hergebruiken en heroverwegen.

Warm water

Hoeveel energie verbruik je om warm water uit de kraan te krijgen? De juiste keuzes maken helpt je een heel eind op weg om dat verbruik zo laag mogelijk te houden. Douchetempels met twaalf sproeikoppen zijn in dit opzicht geen must.

De wereld zonder ons

Amerikaans journalist Alan Weisman trok de wereld rond om allerhande wetenschappers aan de tand te voelen met de vraag hoe de wereld er zou uitzien mocht de mens plotsklaps verdwijnen. Een aantrekkelijk vooruitzicht voor de meeste andere levensvormen waarmee we de planeet delen. Ze kunnen best verder zonder ons.

Zure aardbeien

WWF ontdekte een sociale en ecologische catastrofe achter de zondvloed van Spaanse aardbeien die vanaf het vroege voorjaar Frankrijk overspoelen. Ook te duchten in eigen land.

Waterzuivering

Dion Van Oirschot legt kleinschalige waterzuiveringssystemen met rietplanten aan. Hoe ziet hij de sector in Vlaanderen evolueren? Een interview.

Verborgen water

In één aardappel zit 25 liter water. In één hamburger 2400 liter en in een paar rundslederen schoenen maar liefst 8000 liter. Niet te verwonderen dat de woestijn oprukt. De watervoetafdruk vertelt u meer over het aantal kubieke meter water dat nodig is om aan bepaalde behoeften te voldoen.

Boeken vol natuur

Een nieuwe selectie met bijzondere aandacht voor wie ook op reis oog heeft voor de bloemen en de vogels.

Bioklimatische architectuur (3)

De experimenteerdrift werd losgelaten op de ventilatiestromen wat resulteert in enkele te ontcijferen schema’s en verduidelijkende tabellen. Hou uw leesbril bij de hand en uw gereedschapskoffer in aanslag.

Bouwverzekeringen

Bouwen is niet simpel. Als je bedenkt wat er allemaal mis kan gaan, dan is het een klein wonder dat er überhaupt nog gebouwd wordt. Een bouwtechnische verzekering afsluiten is dan ook geen overbodige luxe.

Ello mobile

Uw gsm kan de wereld redden. Ontdekkingsreiziger en ambassadeur Dixie Dansercoer legt uit hoe dat gaat.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw