Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 140 herfst 2007

de Koevoet 140, herfst 2007

Terug

de Koevoet 140

Zelfbouw zonnecollector

Onze reporter nam deel aan de workshop van de KWB ’Zelf een zonnecollector bouwen’ in Westende en was in zijn nopjes. De creatieve doe-het-zelver is helemaal terug.

 

Klik om verder te gaan

30 jaar in citaten

Een mijlpaal vraagt om de nodige grandeur, dus trappen we af met stijl. Grote denkers en doeners hebben ons tot voorbeeld gestrekt en dat vergeten wij niet licht. Laaf u aan de bron.

30 jaar: een balans

Aan onze wieg stonden de pioniers tot aan hun oksels in de inkt. Om maar te zeggen: we komen van ver. We vonden nog enkele overlevenden bereid het verhaal van de beginjaren te doen. Collega’s uit bevriende organisaties doen daar nog een schepje bovenop.

Klimaat met kuren

Feestkrabbels

Klimaatscepsis

De globale opwarming wordt nog in brede lagen van de bevolking genegeerd of in het slechtste geval weggelachen. Daar doen allerlei pseudo-wetenschappelijke publicaties die de invloed van de mens in twijfel trekken uiteraard geen goed aan. Tijd om de puntjes op de i te zetten.

Energy ball

Een windmolentje in uw tuin kan wonderen doen.

Boeken vol natuur (10)

Frankrijk blijft een toeristische magneet. Eén van de redenen is de uitzonderlijke natuurpracht van het land. Die komt uitgebreid aan bod in enkele recente boeken.

Vercors

De Vercors strekt zich uit over de departementen Isère en Drôme in het zuidoosten van Frankrijk. Een verkenning van dit regionaal natuurpark uit de regio Rhône-Alpes.

Fietsvakantie

Fietsen langs de knooppuntenroute brengt je langs onvermoede wegen en landschappen. Via Mechelen, Gent en Brugge tot in Oostende.

Klussen zonder kemels (2)

Binnenhuisafwerking door een groene bril. Hoe pak ik de muren, vloeren en plafonds aan en in?

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw